Blog
1   828

De drilske verber

Abonner på nyt om Tysk og fransk i skolen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Når verberne blokerer for elevernes forståelse, er bab.la en fantastisk opfindelse!

Teksten slår knuder; en sætning peger i tre forskellige retninger, så betydningen mistes. Vi kender det alle, særligt i arbejdet med autentiske tekster, som ikke er tilpasset til elevernes begrænsede ordforråd - selv for læreren bliver det til tider et kvalificeret gæt og et efterfølgende opslag, når bøjningen og deraf betydningen skal fastslås.

Mais voila, la solution:

På siden http://da.bab.la/konjugation/fransk/ kan eleverne indsætte verber i bøjet form, hvorefter de bliver præsenteret for bøjning og infinitiv-formen af verbet. Det giver en væsentlig bedre mulighed for at slå ordene korrekt op og dermed sikre forståelsen.

Artiklen fortsætter under banneret

Denne conjugueur giver altså en ekstra dimension i forhold til Le Conjugueur fra Figaro (http://leconjugueur.lefigaro.fr/), som ellers har været min yndling i det skriftlige arbejde tidligere.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
993 andre er allerede tilmeldt