18 dage til at løse knuden

LC og arbejdsgiverne forhandler igen om arbejdstidsaftalen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter 35 minutter i selskab med forligsmand Mette Christensen den 29. april kunne forhandlingsdelegationerne fra Lærernes Centralorganisation (LC) og de kommunale arbejdsgivere igen gå ud i solskinnet. De var enige om, hvad det er for problemstillinger, de nu skal forhandle videre om, inden de igen mødes i Forligsinstitutionen på Sct. Annæ Plads i København den 17. maj.

Når først forhandlingerne i Forligsinstitutionens regi er gået i gang, har parterne fuldstændig tavshedspligt om indholdet. Men det lå klart på forhånd, at Lærernes Centralorganisation - med baggrund i medlemmernes nej - ønsker arbejdstidsaftalen genforhandlet, og at det mere specifikt handler om forberedelsestiden. Selve det pædagogiske grundsyn, der ligger i aftalen, har man i Lærerforeningen ingen intentioner om at pille ved. Det stod klart efter et meget langt hovedstyrelsesmøde den 27. april, hvor en enig hovedstyrelse gav Anni Herfort et forhandlingsmandat.

Powered by Labrador CMS