Anmeldelse Inklusion
0   391

Hyldest til en inklusionsaktivist

Nogle siger det med blomster, andre hylder fødselaren med et festskrift om inklusion. Det er en god gave, også for andre læsere end den hyldede.

Inklusionens historie og aktualitet

Fakta


Titel
Inklusionens historie og aktualitet

Pris
250

Sider
218

Forlag
Dafolo

”Inklusionens historie og aktualitet – Festskrift til en ildsjæl – Ole Hansen” er en antologi, der er blevet til i anledning af lærer og skolepsykolog Ole Hansens 70-års fødselsdag tidligere på året. Festskriftet indeholder 14 artikler, der alle historisk, personligt og/eller fagligt berører fødselarens projekt: ”At skolen for alle kan skabes i virkeligheden, og at forskningsbaseret viden er en afgørende forudsætning herfor”. Bidragyderne til artiklerne skal blandt andet findes hos Ole Hansens kolleger og venner fra både Danmark, Norge og Sverige.

Artiklen fortsætter under banneret

Antologien er inddelt i fire afsnit, og de første atikler handler om Ole Hansens liv og virke gennem udviklingen fra integration til inklusion. I det efterfølgende afsnit: ”Mellem teori og praksis” kan man fordybe sig i artikler om skolens rolle i uddannelsessystemet, videreuddannelse af rådgivere fra Pædagogisk Psykologisk Rådgivning, professionel skoleudvikling indefra og LP-projektet. Artiklerne i det tredje afsnit: ”Fra segregering til inklusion” behandler udviklingen af elevers tro på sig selv, Essunga tre år senere, visualisering og inklusion i vuggestuer. De sidste artikler omhandler lærernes pædagogiske overbevisninger og engagement samt inklusion i et uddannelsespolitisk perspektiv.

Artiklerne er hver for sig velskrevne, solidt underbyggede forskningsmæssigt og meget forskellige, men med belysningen af Ole Hansens rolle og virke til fælles. Hver artikel munder ud i en litteraturliste til yderligere fordybelse. Anmelderens bekymring, der gik på, hvorvidt festskriftet ville blive lidt for indforstået og ikke henvende sig til en bredere læserskare, blev gjort til skamme: Med dette festskrift hylder bidragyderne på flotteste vis Ole Hansen for dennes omfattende arbejde med inklusion og tegner et billede af en respekteret, højt skattet samarbejdspartner samt en meget dygtig praktiker og teoretiker. For hovedpersonen selv må dette festskrift anses for en af de rigtig gode fødselsdagsgaver. For lærere, pædagoger, skoleledere og lærerstuderende med lyst til fordybelse i inklusionens historie, udvikling og aktualitet er antologien rigtig interessant og lærerig læsning.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
9.026 andre er allerede tilmeldt
SOMMERKONKURRENCE

Tilmeld dig et eller flere af nyhedsbrevene fra Folkeskolens faglige netværk og deltag i lodtrækningen om et ophold for to med ALT betalt. 

Vinderen trækkes d. 25. juni.

Sinatur -konkurrence .1png

Tilmeld dig her