Debat

Antorini tilstår: Regering og KL har aftalt L409

Antorini har i dag afsløret at regeringen og KL har aftalt præcise detaljer omkring lærernes arbejdstid under L409. Ombudsmanden kunne ikke gøre noget omkring "den hemmelige gruppe", da arbejdet ikke blev brugt. Antorini afslører nu selv at KL og regeringen faktisk lavede klare aftaler omkring L409

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Torsdag d. 6/11 14 har undervisningsminister Antorini været i samråd.

--- 

"Anerkender ministeren, at lærerne har fået mindre tid til efterbehandling og forberedelse?" spurgte Rosa Lund.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

I sit svar fortalte undervisningsministeren, at det KL og regeringen har aftalt, er at lærerne i gennemsnit skal undervise to klokketimer mere.

---

Det helt store spørgsmål er nu: "Hvornår og i hvilken forbindelse lavede KL og regeringen den aftale, at en lærer, via L409, skulle undervise to klokketimer mere om ugen?"

Før KL-konflikten og før statsministeren fremlagde skolereformen d 4/12 12, havde DLF klaget til ombudsmanden over den hemmelige gruppe, som KL og regering havde dannet.

"Kommunernes Landsforenings topforhandlere i konflikten om lærernes arbejdstid deltog sammen med regeringens embedsmænd i en arbejdsgruppe, hvor de i fællesskab skulle skrive en rapport med forslag til, hvordan lærernes overenskomst kan ændres, så lærerne bruger mere arbejdstid på at undervise. [...] Men embedsmændene skulle ikke kun analysere og vurdere. Den skulle også komme med direkte anbefalinger til, hvordan lærerne kan komme til at undervise mere. Det fremgår af kommissoriet, at rapporten skulle indeholde en:

»Beskrivelse af mulige ændringer af overenskomster og lovgivning, som kan understøtte målene om en mere effektiv anvendelse af lærerressourcerne til undervisning«."

Ombudsmanden vurderer d. 24/4 13 at det er "I orden at hemmeligholde forberedelse af overenskomstforhandlinger". Det gør han på baggrund af følgende "Kommunernes Landsforening og Finansministeriet oplyser begge, at dokumenterne fra arbejdsgruppen - trods formålet om at forberede forhandlingerne - aldrig nogensinde blev brugt i forhandlingerne om overenskomst.

Dermed er dokumenterne juridisk set at betragte som »interne«, og derfor fik Finansministeriet i sidste uge medhold fra Folketingets Ombudsmand i at afslå en anmodning fra Danmarks Lærerforening, der forgæves har søgt aktindsigt i arbejdsgruppens papirer."

Læg venligst mærke til følgende."Ombudsmanden var dog »overrasket« over, at arbejdsgruppen hverken skrev en endelig rapport eller brugte de foreløbige papirer til noget som helst, al den stund at det var selve formålet med arbejdsgruppens eksistens at forberede forhandlingerne om en ny overenskomst for lærerne."

Ombudsmanden kan intet stille op, fordi gruppens arbejde er internt, fordi der ikke blev skrevet endelig rapport og gruppens arbejde ikke blev brugt. KL og regeringen har deltaget i en fælles arbejdsgruppe, med formål at forberede hvordan lærerne kan undervise mere, men gruppen blev ikke færdige med deres arbejde. Men det gjorde de jo, vi har Antorinis ord for, at regeringen og KL har aftalt, at en lærer skal undervise to klokketimer mere om ugen.

Regeringen og KL har med vilje ført ombudsmanden bag lyset og på den baggrund, bør DLF og ansvarlige politikere få ombudsmanden på banen igen. KL/regering HAR aftalt præcise detaljer for hvordan lærernes ny arbejdstid skal forvaltes og derfor er gruppens arbejde blevet brugt, hvilket betyder at arbejdet IKKE længere er internt og derfor bør ombudmanden kunne godtgøre at DLF skal have samtlige papirer udleveret via den søgning om aktindsigt, som i første omgang blev afslået. Nu ved vi det skete på falsk baggrund.

Regeringen og KL har lavet klare aftaler om L409, vi har det fra undervisningsministerens egen mund "KL og regeringen har aftalt, er at lærerne i gennemsnit skal undervise to klokketimer mere". Alt hvad lærerne har sagt om at hele forløbet om L409 var aftalt på forhånd, har fået ny næring. Vi har det fra Antorini selv og hun må, om nogen, have førstehåndskendskab til rænkespillet bag de lukkede døre i moderniseringsstyrelsen.

http://www.ombudsmanden.dk/find/nyheder/alle/hemmeligholde_forberedelse_af_overenskomstforhandlinger/http://politiken.dk/indland/ECE1957226/kls-topforhandlere-var-med-til-at-skrive-hemmelig-rapport-om-laererne/http://www.folkeskolen.dk/552276/antorini-forberedelses-maengden-er-ikke-et-maal-i-sig-selv

Powered by Labrador CMS