KTO-forlig godkendt

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det generelle kommunale overenskomstforlig, KTO-forliget, blev fredag den 23. april godkendt af bestyrelsen i KTO (Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte).

Dansk Sygeplejeråds formand Jette Søe gjorde det klart, at hendes organisation ikke kunne tiltræde forliget. Som formand for Lærernes Centralorganisation (LC) meddelte Anni Herfort, at LC samlet set har stemt nej til forliget, men at hun ingen interesse havde i at stå i vejen for forliget, blandt andet fordi det er hendes opfattelse, at nej'et først og fremmest handler om arbejdstidsaftalen. Bag sig har hun en enig hovedstyrelse i Danmarks Lærerforening.

KTO-forliget rummer blandt andet tre ekstra feriedage, de generelle lønstigninger samt de puljemidler, der gjorde det muligt at forhandle de særlige lønstigninger, der i de specielle forhandlinger blev afsat til lærernes overgang til ny løn.