Skuffet KL-forhandler

Ole Andersen forstår ikke, at lærerne mangler tillid til kommunerne

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Arbejdsgivernes topforhandler Ole Andersen beklager dybt, at lærer-flertallet ikke stemte ja til den aftale, han og Anni Herfort havde forhandlet sig frem til:

'Vi er meget skuffede, over at det ikke blev et ja. Jeg havde ventet et ja i betragtning af, at det her var en aftale, som har været forhandlet i månedsvis, hvor begge parter havde fået noget ud af det, og jeg syntes, vi havde strikket det så godt sammen, som man kunne ønske sig. Det har jo også næsten halvdelen af lærerne syntes.'.

Du meldte selv ud efter aftalen, at det ville være muligt at få lærerne til at undervise nogle flere timer. Har det ikke været medvirkende, tror du?

'Det ved jeg da ikke, om det har', lyder det fra Ole Andersen. 'Der er jo nogle ting, man skal forhandle om ude på den enkelte arbejdsplads - det giver en mere smidig måde at tilrettelægge på, og det giver også den enkelte lærer eller lærergruppe større indflydelse. I nogle enkelte tilfælde vil lærere kunne komme til at undervise mere, men så vil de også få mere i løn, og det er ikke mit indtryk, at det specielt er lønnen, lærerne har noget imod'.

Ingen grund til mistillid

Ifølge DLF-formand Anni Herfort har det i høj grad været medlemmernes manglende tilid til kommunerne, der har fået et flertal til at stemme nej. Til det siger hendes modpart:

'Jeg kan ikke forstå, at man nærer den tvivl. Selvfølgelig afgør den enkelte kommune tingene for sig, men folkeskolen er kommunernes vigtigste opgave. Sådan mener jeg, det opfattes rundt omkring, så der er ikke nogen grund til den mistillid', understreger Ole Andersen.

Han understreger, at det slet ikke er sikkert, at den varslede konflikt på folkeskoleområdet bliver en realitet. Han er klar til forhandlinger i Forligsinstitutionen:

'Men vi forestiller os ikke, at det ender med noget, der minder om den nuværende ordning med U, F og Ø', understreger Ole Andersen, som frygter, at større centrale bindinger på forberedelsestiden, vil medføre en stivhed, der efter hans mening præger den nuværende arbejdstidsaftale.

'Det mener jeg heller ikke, lærerne kan være tilfredse med. De må havde lige så stor interesse som os såkaldte arbejdsgivere i, at folkeskolen for alvor får fornyet hele sin arbejdsgang.'kara

Ole Andersen kan ikke forstå, at lærerne mangler tillid til kommunerne

Lærerne må have lige så stor interesse som os såkaldte arbejdsgivere i, at folkeskolen for alvor får fornyet hele sin arbejdsgang