Blog
1   1032

Svar fra Antorini

Abonner på nyt om Danmarks Billedkunstlærere i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Dette indlæg referer til seneste indlæg i Danmarks Billedkunstlæreres blog, om udsendelse af åbent brev til regeringerne i de nordiske lande. Der er nu kommet svar fra Undervisningsministeriet. Hvad tænker du om svaret?

www.folkeskolen.dk/549408/nordisk-samarbejde

21-10-2014

"Kære Susanne Skou Kristensen, næstformand i Danmarks Billedkunstlærere                                               

Tak for din mail af 3. august 2014 på vegne af Nordisk Samråd for billedfagene i skolen, hvori I opfordrer de nordiske landes regeringer til at indarbejde UNESCO’s Seoul Agenda 2010 om undervisning i de praktiske/musiske fag i skolens undervisning. Jeg beklager det meget sene svar.

Artiklen fortsætter under banneret

Seoul Agenda 2010 indeholder en lang række gode og relevante anbefalinger til undervisningen i ’Arts Education’.

Mange af disse elementer er tilgodeset i folkeskolereformen og senest i Kulturministeriets strategi for børn og unges møde med kunst og kultur, der spiller godt sammen med den nye folkeskole.

Som eksempel kan jeg fra folkeskolereformen fremhæve, at timetallet for den praktiske/musiske fagblok samlet set er blevet hævet. Desuden er flere af fagområderne blevet moderniseret og de praktiske/musiske fag er tænkt ind i en sammenhæng, hvor teori og praksis i højere grad understøtter hinanden. Der er ligeledes blevet stillet krav om et gensidigt forpligtende samarbejde mellem folkeskoler og musik-, kultur- og billedskoler i regi af den åbne skole. En væsentlig pointe i folkeskolereformen er også, at eleverne skal have en mere varieret skoledag, hvor man med fordel kan inddrage de praktiske/musiske fag i den øvrige undervisning.

Med venlig hilsen

Christine Antorini"


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.729 andre er allerede tilmeldt