Skolen fik ikke prisen på 20.000 kroner, der skulle være gået til en personalefest, men der er en god proces i gang, fortæller arbejdsmiljørepræsentant Annemette Nørgaard om arbejdet på Dybbøl Skole.

Sønderborg-lærere: Vores ledere lytter

Ledelsen gør en indsats for, at lærernes arbejdsmiljø på Dybbøl Skole ved Sønderborg ikke smadres af arbejdstidslov og reform. De lytter og handler på problemer, fortæller skolens arbejdsmiljørepræsentant. Lærerne har kvitteret med at indstille skolen til en kommunal pris for godt arbejdsmiljø.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skolen fik ikke prisen på 20.000 kroner, der skulle være gået til en personalefest, men der er en god proces i gang, fortæller Annemette Nørgaard.

"Og derfor prøver vi at fortælle den gode historie i en svær tid", siger hun. 

Helt konkret har Dybbøl Skole iværksat en tidlig handlingsplan, der er lavet i fællesskab mellem lærere og ledelse. Desuden holder man fast i, at skolens tillidsrepræsentant mødes med ledelsen én gang om ugen.

Lærerne har en lokal forståelse med kommunen om 35 timers tilstedeværelse og en individuel pulje på 240 timer. Tilstedeværelsen har betydet, at der er lavet forberedelseslokaler til lærerne.

Sønderborg: Lærere og forvaltning er enige om arbejdstid

"Vi var enormt skeptiske over for lokalerne, men der er god plads, og de er gjort lækre og indbydende", siger Annemette Nørgaard, der selv bruger 3-4 timer ugentligt i lokalerne.

Det er dog ingen dans på roser at være lærer på skolen. Der er rigtig travlt ligesom alle andre steder, fortæller Annemette Nørgaard.

"Nej, det er stadig svært, og der er folk, som sygemeldes. Men vi oplever generelt at have det meget godt i et styrket fællesskab. Os lærere har en god dialog med ledelsen, som er meget åben", siger hun.

Og nu: Caizen

For at holde gang i den gode proces, går ledelse og medarbejder i næste uge i gang med en evalueringsfor, der går under det eksotiske navn Caizen. Caizen går ud på, at medarbejderes eventuelle utilfredsheder tages i opløbet, ved at de synliggøres og tages af alvorligt af ledelsen med det samme.

Folkeskolereformen giver job-boom i Sønderborg