Debat
0   689

Lyd og bevægelse som læringsmotor?

#ÆstetiskeLæreprocesser #kinæstesi #bevægelse #fællesskab #læring #efteruddannelse #inklusion #sansning #skolechat #GameBasedLearning #leg #tværfaglighed

På den ene side har vi musikere, komponister, dansere og koreografer. Folk der arbejder professionelt med lyd og bevægelse som udtryksform.

På den anden side er der lærere, pædagoger og konsulenter. Folk der arbejder med at skabe forandringer hos andre mennesker. Med undervisning, didaktik og læring.

Artiklen fortsætter under banneret

Kan disse to grupper mødes én gang om måneden til en fælles, åben, praksisfunderet jam session, hvor de udveksler viden, metoder og værktøjer?

Det mener vi. Derfor har vi startet Sound, Gesture & Learning. I en stor teatersal på Vesterbro i København mødes lærere og kunstnere i et par timer og afprøver på kroppe og stemmer, hvad lyd og bevægelse kan gøre ved læringen.

Det er praksisorienteret, lærerigt, energigivende. Og sjovt!

Kunstnerne kommer med konkrete værktøjer og metoder, som de gerne vil afprøve inden de skal møde den gruppe mennesker de skal bruge dem med. Vi giver feedback på form, indhold og timing. Og på, hvordan målgruppen vil reagere.

Lærerne kommer med konkrete pædagogiske/didaktiske og klasserumsledelsesmæssige problemstillinger. Hvordan kan jeg undervise i fotosyntesen på en anderledes måde? Hvordan får jeg eleverne til at arbejde bedre sammen? Hvordan får jeg alle med? Gruppen brainstormer over måder hvorpå kreative processer med lyd og bevægelse kan hjælpe med at nå disse mål.

Hvad koster det? Jamen det er da gratis! Vi kan kalde det en efteruddannelse uden mure. Sidemands- eller ligemandsoplæring - eller (for nu at slippe for kønningen): peer to peer learning.

Hvis du er interesseret i at høre mere, så kontakt undertegnede.

Eller læs mere om initiativet Sound, Gesture & Learning her: https://www.facebook.com/soundgest

Næste session i Sound, Gesture & Learning, se her: https://www.facebook.com/soundgest/events


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
757 andre er allerede tilmeldt

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.198 andre er allerede tilmeldt

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.563 andre er allerede tilmeldt