Debat

Lyd og bevægelse som læringsmotor?

#ÆstetiskeLæreprocesser #kinæstesi #bevægelse #fællesskab #læring #efteruddannelse #inklusion #sansning #skolechat #GameBasedLearning #leg #tværfaglighed

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På den ene side har vi musikere, komponister, dansere og koreografer. Folk der arbejder professionelt med lyd og bevægelse som udtryksform.

På den anden side er der lærere, pædagoger og konsulenter. Folk der arbejder med at skabe forandringer hos andre mennesker. Med undervisning, didaktik og læring.

Kan disse to grupper mødes én gang om måneden til en fælles, åben, praksisfunderet jam session, hvor de udveksler viden, metoder og værktøjer?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Det mener vi. Derfor har vi startet Sound, Gesture & Learning. I en stor teatersal på Vesterbro i København mødes lærere og kunstnere i et par timer og afprøver på kroppe og stemmer, hvad lyd og bevægelse kan gøre ved læringen.

Det er praksisorienteret, lærerigt, energigivende. Og sjovt!

Kunstnerne kommer med konkrete værktøjer og metoder, som de gerne vil afprøve inden de skal møde den gruppe mennesker de skal bruge dem med. Vi giver feedback på form, indhold og timing. Og på, hvordan målgruppen vil reagere.

Lærerne kommer med konkrete pædagogiske/didaktiske og klasserumsledelsesmæssige problemstillinger. Hvordan kan jeg undervise i fotosyntesen på en anderledes måde? Hvordan får jeg eleverne til at arbejde bedre sammen? Hvordan får jeg alle med? Gruppen brainstormer over måder hvorpå kreative processer med lyd og bevægelse kan hjælpe med at nå disse mål.

Hvad koster det? Jamen det er da gratis! Vi kan kalde det en efteruddannelse uden mure. Sidemands- eller ligemandsoplæring - eller (for nu at slippe for kønningen): peer to peer learning.

Hvis du er interesseret i at høre mere, så kontakt undertegnede.

Eller læs mere om initiativet Sound, Gesture & Learning her: https://www.facebook.com/soundgest

Næste session i Sound, Gesture & Learning, se her: https://www.facebook.com/soundgest/events

#Fil 1

Powered by Labrador CMS