Anmeldelse Dansk indskoling
0   332

Sprog og sjove aktiviteter

Jeg er meget begejstret for materialet, som er sjovt og varieret. De syv-niårige vil have stor glæde af det. Og ikke mindst lære en masse imens.

Ordet rundt med Bjarne og Frida

Fakta


Titel
Ordet rundt med Bjarne og Frida

Forfatter
Lisbeth Glerup, Anders Bruhn Kristensen

Pris
622,5

Sider
275

Forlag
Dafolo

Døren til banken går op med et kæmpe brag, så det gibber i alle på gaden. Bjarne Rotten kommer farende ud med et vildt blik i øjnene og sveden sprøjtende fra panden … Sådan indledes historien, som går over 30 kapitler, og som giver stof til et mangesidigt arbejde med de yngste elever.

Artiklen fortsætter under banneret

Pædagogen og læreren får en kort introduktion til materialet og dets muligheder, og efter hvert kapitel gives der konkrete anvisninger på, hvordan man kan arbejde med stoffet. Fokus er på sprogudvikling, og metoderne er varierede. Blandt aktiviteterne er der mange fantasifulde og skægge. For at illustrere ordet "dykke" tæller den voksne således til tre, og alle børn skal prøve at dykke ned i deres skoletasker med hovedet først og prøve at samle noget op ligesom Frida Frølår, bogens anden hovedperson. Børnene vil elske sådanne øvelser.

Bjarne og Frida kommer vidt omkring i verden, og der er mangfoldige anledninger til at komme ind på alskens fagområder, som bidrager til børnenes vigtige almene viden. I Rusland møder vi for eksempel kamtjatkakrabber. De danner tema for mange aktiviteter, blandt andet på nettet, hvor der ligger billeder fra Sankt Petersborg, som børnene bliver bedt om at fortælle om. Hvordan ser der ud forskellige steder i verden?

Jeg er begejstret for materialet, som bør blive brugt igen og igen. Kun skal man overveje nøje, hvornår det giver mest mening at sætte ind. Efter min mening er det synd at bruge Bjarne og Frida allerede til de femårige. De vil kunne forstå meget og vil også blive fængslet af de sjove og handlingsmættede tekster. De vil bare ikke få nok ud af den store sproglige variation og de mange aktiviteter, selvom læreren opfordres til at vælge ud efter behov. Til gengæld kunne mange 3.-klasser have stort udbytte af arbejdet. Mit bud er snarere, at bogen er optimal til syv-niårige. Men der rammer den også lige i øjet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.245 andre er allerede tilmeldt