Anmeldelse Kristendomskundskab
0   638

Genkendelse i det fremmede

Materiale om Senegal slår på perspektivering til dansk hverdagsliv. Det er spændende, men kræver visse steder grundig vejledning fra læreren for at lykkes.

Nguem Nguem

Fakta


Titel
Nguem Nguem

Forfatter
Jeanette Westh, Cheikhou Diarra


Gratis. Undervisningsmaterialet "Nguem Nguem" består af en mappe med ti temakort, en samling genstande med relation til temaerne og et website med supplerende materiale og lærervejledning

Forlag
Mundu

Tolerance på tværs af sprog og kulturer. Det er, hvad dette materiale, primært tænkt anvendt i kristendomskundskab på de ældste klassetrin, beskæftiger sig med. Udgangspunktet er leveforhold i det afrikanske land Senegal, hvor folk bor side om side, uanset om man er muslim, kristen eller fra en anden religion. Her er de religiøse traditioner filtret godt og grundigt sammen.

Artiklen fortsætter under banneret

Eleverne skal vælge mellem ti forskellige temaer, der hver er beskrevet på løse og indbydende kort. Det er temaer som gæstfrihed, religionsfrihed, religiøs opdragelse, bøn, musik, skæbne og tro i bredeste forstand. Til hvert tema er der en læsetekst og en række opgaveforslag, hvor eleverne både skal analysere, perspektivere, reflektere og producere eller formidle. Via QR-koder linkes videre til videoklip, fotos og uddybende informationer – ligesom der ligger fakta om Senegal, lærervejledning, temakort og andet stof på den klart opbyggede og tilhørende hjemmeside.

I Senegal fungerer demokratiet på trods af etniske og religiøse grupperinger, og elevernes møde med det anderledes kan medvirke til, at de overvejer egne værdier og holdninger til fremmede. Nogle tekster og opgaveformuleringer kræver dog grundig vejledning fra underviseren, hvis alle elever skal kunne klare at perspektivere til egne forhold.

Materialet, der er støttet af Danidas Oplysningsbevilling, kan suppleres med besøg af gæstelærere, der koster 2.500 kroner for to lektioner og leje af en kuffert med genstande relateret til tro og traditioner i Senegal, for eksempel et tesæt, koranen, et bedetæppe og skolebøger. Begge dele bestilles via telefon 86 12 20 78 eller mundu@mundu.dk

"Nguem Nguem", der betyder tro på et af Senegals sprog, kan være med til at opfylde fagets kompetenceområder. Genkendeligheden fra egen hverdag gør, at eleverne på distance kan perspektivere til andre folks værdier og livsvilkår.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.126 andre er allerede tilmeldt

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.692 andre er allerede tilmeldt