Blog
0   1048

Tysk sprogbad for 9. klasse: det gik ad Pommern til

Abonner på nyt om Tysk og fransk i skolen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I starten af september gennemførte 9b fra Balsmoseskolen i Smørum en sproglæringstur med havbiologisk indhold til den pommerske by Stralsund. Ud over at det gik ad Pommern til (rent geografisk) så lærte eleverne en masse tysk - og turde også anvende det.

Da eleverne fik at vide at de skulle nogle dage til Tyskland for at lære tysk på en anden måde (CLIL Content and Language Intergrated Learning), var de fyr og flamme. ,Skal vi så til Berlin?' ,Nej', svarede jeg, der taler folk for godt engelsk. I skal et sted hen, hvor I bliver nød til at tale tysk'. 

Turen formål var at bruge tysk som værktøj til at skaffe sig havbiologisk indsigt og fik derfor navnet MEER DEUTSCH. Velforberedte hjemmefra blev der lyttet til foredrag - løst opgaver på havmuseerne og interviewet havforskere - alt sammen selvfølgelig på tysk. En smule fritid blev det også til med afprøvning af det allerede forhåndenværende og nylærte hverdagstysk.

Hjemme igen afholdtes en mini-konference på skolen. Hertil blev også projektets hovedsponsor - Goethe Instuttet i København - inviteret. Lad det slutteligt være sagt, at sprogbadet virkede efter hensigten: Mange hvide pletter på sproglandkortet kunne nu udfyldes og især Pommern fik en central placering hos eleverne. 

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
947 andre er allerede tilmeldt