Debat

Indvandrere i kulturel klemme.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Majoritetskultureren fastsætter værdier og normer som børn fra minoritetskulturen skal tilpasse sig under. Den stigende kulturelle mangfoldighed her i vesten aktualiserer problemet om indvandrernes krydspres mellem hjemmet og samfundet i forhold til sociale standarder.Hvorfor skal den borgerlige opdragelsesideologi være ensrettet. jeg mener at det er vigtigt med en global kultur, alt andet forhindre integrationen hvis ikke man får lov at tilpasse sin identitet. Unge andengenerationsindvandrere bliver presset af samfundet til at tage et opgør med deres identitet. Vi glemmer desværre at børn og unge har mulighed for - og evnen til - at udvikle flere typer af identitet. problemet opstår når samfundet kræver en type identitet.De unge skal selv skabe en vej mellem deres forældres oprindelige kultur og den borgerlige kultur som de lever i. De unge skal være frie til at skabe deres egen identitet. Dette pres på de unge gør at nogle vil føle, at de ikke høre til en bestemt kultur og ender dermed at vælge ekstreme fundamentalistiske bevægelser, da de giver dem alternativet til forvirringen og et stærkt socialt fælleskab. De fundamentalistiske bevægelser giver de unge med identitetsproblemer en simpel vej der giver tryghed. Derfor er det vigtigt, at vi i Danmark har et velfungerende multikulturel identitet, som de unge indvandre kan spejle sig i. De unge kommer til at føle sig en del af samfundet, samtidig med at de beholder noget af deres anden kultur. Dette vil løse mange af de integrations-udfordringer som vi står med. Vi vil være en fælles sammenhængskræft. Vi skal netop have gang i den sociale integrationsdimension, hvilket betyder at vi indgår i et funktionelt fælleskab, hvor der skabes solidaritet mellem individer. Dette fælleskab skal være præget af en følelse af accept og forståelse. Fælleskabet skal nedlægge fordomsfuldhed for at skabe samhørighed. Her i Danmark er vi desværre dårlige til at integrere indvandrere i det danske samfund, så dårlige at vi ligger i bunden når man ser det i en europæisk sammenhæng.Vi lever ikke i gamle dage, hvor det nationale fælleskab dominere gennem det fælles talte sprog og en fælles religion der dominere, da vi nu har rødder i hele verden. Derfor bør vi se os selv som globale borgere i et rummeligt og tolerant land. Lad os fælles destruere integrationsbarrieren og fremme integrationsprocessen. Vores integrationsproblem ligger i, at vi har en dansk indvandrepolitik, der er baseret på nogle assimilatoriske principper. Integration betyder at gøre hel på leksikalsk definition, så lad os forbinde mangfoldigheden og styrke den pluralistiske integrationspolitik.

Skrevet af: Hassan Sabri 

Fra Information

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Powered by Labrador CMS