Blog
0   839

Lyt til Skolen

Abonner på nyt om Skole i 200 år i dit personlige nyhedsbrev.


Lyt til skolen er 20 korte hørespil om skolelivet fra dengang oldefar var barn og frem til i dag.

Lyt til Skolen her, eller læs videre.

http://www.lyttilskolen.dk/horespil

Artiklen fortsætter under banneret

Hvor er vi bare heldige, at vi alle får lov til, og har ret til at modtage undervisning. Det skal fejres, og når noget fejres, så plejer man at give en gave.  TeaterTasken har derfor givet alle skoler i hele landet Lyt til Skolen, ja jeg kan godt røbe hvad det er, for den 26. September kunne man åbne pakken på samtlige skoler i hele landet. Lyt til Skolen er 20 hørespil om skolen, de findes på 17 kort og tre klistermærker. På kortene er der en QR Kode som kan åbnes med Smartphone eller Ipad, og på den måde åbnede eleverne gaven fra TeaterTasken, og hørte og hører de 20 hørespil. Alle 20 hørespil kan nemlig podcastes helt frem til 1. Marts 2015, både via koderne, men også på www.lyttilskolen.dk.

6. Klasserne er Lyt til Skolens ambassadører, og har placeret kortene med koderne rundt omkring på deres skoler. En hænger ved skolens kontor, én anden ved gymnastiksalen, én tredje ved cykelskuret, ja koderne er placeret rundt omkring alt afhængigt af  hvad hørespillet  handler om, og hvor det foregår.

Hvorfor har vi fundet på lige netop at give skolen, Lyt til Skolen?

Det har vi fordi at gaven fodrer til at børnene bruger deres fantasi, selv danner billeder, reflekterer og tænker – griner eller på en eller måde bliver rørt. Vores håb er at vi kan åbne børnenes øjne og ikke mindst ører for hvilke fantastiske muligheder de har.

Lyt til skolen skildrer skolelivet fra børnenes perspektiv, samtlige dramatikere har sat sig i elevernes sted, det samme har skuespillerne, instruktør, komponist og lyddesigner. Det er ikke alle sammen lyserøde historier, for det bruger vi ikke i TeaterTasken, vi synes det er vores pligt, at skildre livet på godt og ondt, også skolelivet. Men i dramaerne og i hele produktionen ligger der et håb om at eleverne, lærerne, forældrene, pedellerne, skolelederne – ja alle dem der gør skolen, vil få det bedste ud af skolen og skabe nye muligheder for hinanden.

Derfor er Lyt til skolen også et bredt favnende projekt så flest muligt kan spejle sig i det, og som Laura Kamis Wrang, en af skuespillerne i TeaterTasken skriver ”så går det fra gys "Godt det ikke er sådan mere!" med syngende lussinger over Tihi, Tø Hø, til skoler der er skoletrætte, ønsker der bliver til virkelighed, venskaber som opstår, og andre som er forbi, indre dialogiske dæmoner fra fortiden der larmer, og rørende inspiration over landegrænser og meget, meget mere.”

Så vores opfordring er brug Lyt til skolen på alle tænkelige måder, brug lærervejledningen, lad elever finde inspiration på www.lyttilskolen.dk  til hvordan de får de andre elever, lærerne, pedellen og forældrene til at lytte med. For skolen er vores alle sammens, så lyt bliv rørt og rørstrømsk, forarget, forvirret og fornøjet.

Og så TILLYKKE til os alle, med skolen og undervisningspligten!

Mange hilsner Karen Nielsen skuespiller i TeaterTasken

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
6.545 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
17.191 andre er allerede tilmeldt