Anmeldelse

Testpiloter

Trafik i virkeligheden

Ud af klassen, op på cyklen, og frem med stopuret. Rådet for Sikker Trafiks nye materiale er glimrende, passer til skolereformen og giver mulighed for tværfagligt samarbejde.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Her er materialet, som giver eleverne lejlighed til at opleve egne muligheder og måske især egne begrænsninger i trafikken. Her bliver ”hands on” praktiseret, så det kommer tæt på at blive farligt, og det er vel netop det, som Rådet for Sikker Trafik ønsker skal ske.

Fakta:

Titel: Testpiloter

Forfatter: Rådet for Sikker Trafik

Forlag: Rådet for Sikker Trafik

Materialet passer som hoved i cykelhjelm til reformens fokusområder. Her er gode muligheder for at komme ud. De såkaldt ”stillesiddende” fag fortjener faktisk at blive afprøvet ude i virkeligheden. Her kan det ske ved, at man inviterer eleverne til at medbringe deres transportmiddel, som så bliver målt: hastighed, bremselængde, venderadius, reaktionstid og så videre.

Der er også mulighed for at måle reaktionstiden, når cyklisterne distraherer hinanden ved at snakke sammen eller sms’e. Det kommer til at virke som en øjenåbner, og det må formodes, at denne bevidsthed om egen begrænsning er mere værd end alverdens løftede pegefingre.

Materialet er møntet på 4-5. klasse og kan frit downloades fra Rådet for Sikker Trafiks hjemmeside. Det består af en digital del, som forudsætter smartboard, elevark til test og beregninger samt en lærervejledning.

Yderligere vejledning fås ved at ringe til en af rådets kompetente konsulenter.

Klart anbefalet.

Powered by Labrador CMS