Bachelorprojekt

Årets tre bedste bachelorprojekter fundet

En priskomite bestående af forskere og professionsrepræsentanter har fundet de tre bachelorprojekter fra læreruddannelsen, hvis forfattere skal på vinderskamlen, når Lærerprofession.dk midt i november præmierer årets bedste.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærer Sally Dorff har været med i årets priskomite. Hun skrev det bedste bachelorprojekt i 2013 og siger om de tre projekter, der kan blive nummer et i år:

"Niveauet er højt, og alle tre projekter er meget gennemarbejdede. De peger på hver sin vigtige del af lærerlivet og det at undervise. Det  betyder, at de trods deres forskellighed supplerer hinanden godt og er relevante, selvom de ikke alle er lige tæt på praksis på skolerne."

Hendes eget bachelorprojekt "Læselyst i udskolingen" har siden prisoverrækkelsen for et år siden været genstand for opmærksomhed fra kolleger og læsevejledere på andre skoler i Tårnby Kommune, hvor hun arbejder, men…

"Når man er i praksis som lærer, er det ikke altid muligt at efterleve de høje tanker og intentioner, man har, når man sidder og skriver sit projekt. Det at have forsket i noget betyder på den anden side, at man har sine argumenter i orden, når man skal forklare både elever og kolleger, hvorfor læsninger vigtigt," siger 2013-vinderen.

De tre udvalgte projekter er:

Gode projekter

Lærerprofession.dk præsenterer og offentliggør de bedste bachelorprojekter fra læreruddannelsen og de bedste pædagogiske diplomprojekter fra skoleområdet.

Et projekt indstilles af eksaminator og censor. Se indstillingsskema og tidsfrist på sitet.

Uafhængige dommere - lærere, skoleledere, skolechefer, undervisere fra læreruddannelsen og forskere -finder hvert år tre projekter, der tildeles priser. Læs om formålet og se dommerkomiteerne på skærmen.

Lærerprofession.dk

Lærerprofession.dk drives i fællesskab af Danske Professionshøjskoler og fagbladet Folkeskolen/Folkeskolen.dk. Projektet støttes af LB Forsikring, Gyldendal Uddannelse, Akademisk Forlag, Hans Reitzels Forlag, Forlaget Klim, Jydsk Emblem Fabrik A/S og Sinatur Hotel & Konference.

»Udvikling af self-efficacy. Den indirekte betydning af kompetencemotivation og tankesæt« af Stig Haslund Jensen fra Læreruddannelsen på Bornholm ved Professionshøjskolen UCC.

»Det professionelle læringsfællesskab - et udviklingsorienteret teamsamarbejde« af Janni Frehr Sørensen fra Læreruddannelsen i Aarhus ved professionshøjskolen Via.

»Litteraturlæsning med nye medier« af Stinne Roed Sørensen fra Læreruddannelsen i Aalborg ved Professionshøjskolen Nordjylland.

Præmieoverrækkelsen finder sted fredag den 14. november i København, hvor blandt andre undervisningsminister Christine Antorini kommer tilstede.

Powered by Labrador CMS