Uskolet
0   244

Mønsterbrydere gør op med tyngende akademisk ophav

Indsatsen for at bryde social arv i skolesystemet har vanskelige vilkår. Alligevel støder man indimellem på de såkaldte mønsterbrydere, som er personer, der har formået at gøre op med et tyngende ophav.

Et eksempel er fjortenårige Daniel, hvis forældre begge er akademikere. På trods af sin baggrund er det lykkedes drengen at klare sig markant anderledes end sine forældre i skolen. Som hans skolegang har udviklet sig, har Daniel således hverken lyst eller kompetence til nu at påbegynde en videregående uddannelse. Ifølge undersøgelser er det barndomshjemmet snarere end skolen, som kan hjælpe elever af med lysten til at læse videre.

Artiklen fortsætter under banneret

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ