Blog
0   454

DELF gør fransk attraktivt for eleverne

Abonner på nyt om Tysk og fransk i skolen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Hver mandag kl. 15 samles 15 franskelever fra Distriktsskole Smørum på det nyoprettede, såkaldte DELF- franskhold. Og jeg er nødt til at sige det: Selvom det er den sene time mandag eftermiddag, så er det en sand drøm for en fransklærer at vide, at eleverne har meldt sig til holdet af egen fri vilje og kommer med ene og samme formål; nemlig det at blive bedre til fransk og få mulighed for at gå til prøve i DELF SCOLAIRE, som giver dem papir på deres franskkundskaber.

Holdet består af elever fra både 8. og 9. klasse. Da vi stadig er i opstartsfasen, arbejder de alle hen imod samme prøve, men fremadrettet skal det være muligt at forberede både niveau A1 og A2 på samme hold. Holdet er udelukkende tænkt som et DELF-hold, og eleverne arbejder derfor også med et særskilt materiale, som forbereder dem på den kommende prøve. Selvom de er klar over, at den ekstra time også kan have positiv indflydelse på deres standspunktskarakter, så er det tydeligt, at motivationsfaktoren ligger et andet sted. Eleverne har et konkret mål, som de dels er fælles om, men mere vigtigt, som de selv har sat. Det giver ro og plads til at turde stå ved ønsket om at forbedre sig fagligt.

For at deltage på holdet har eleverne valgt at give afkald på en times lektiehjælp, ligesom de har accepteret, at der er mødepligt. Efter denne første måned er der ingen tvivl om, at de nye rammer rykker ved sprogindlæringen. Nye måder at udforske og tilegne sig faget på er dukket op, og eleverne udstråler både nysgerrighed og mod på at fordybe sig i det ellers svære franske sprog. Man kan kalde det mange ting; inklusion, kompetencetime, valghold eller pilotprojekt… Jeg vælger blot at sige, at det er fransk, når det er bedst; ambitiøst, anvendeligt og dejligt autentisk.    

Hvad er DELF?

Artiklen fortsætter under banneret

DELF (Diplôme d’Études en Langue Française) er et internationalt anderkendt diplom, der dokumenterer elevernes sproglige niveau. For at opnå diplomet skal de aflægge prøve inden for fire forskellige færdigheder; lytteforståelse, læseforståelse samt mundtlige og skriftlige færdigheder. Prøven indeholder ikke grammatiske opgaver, men den skal til gengæld løses uden nogen former for hjælpemidler. Af samme årsag er det vigtigt, at eleverne er fortrolige med de gængse opgavetyper og instruktioner inden prøven, så de ved præcist, hvad der forventes af dem.

DELF i folkeskolen

Det Franske Institut tilbyder hvert år gratis kurser for lærere, som ønsker at introducere DELF på deres skole. Kurset holdes over tre dage og giver mulighed for at arbejde med både A1, A2 og B1. Det er oplagt, at alle skolens fransklærere deltager i kurset, idet der ved prøven skal være to lærere til stede. Ønsker man ikke at afholde prøven selv, kan man lade eleverne tage den på Det Franske Institut. For yderligere oplysninger om praktiske forhold omkring kurset, prøven eller oprettelsen af DELF-holdet, kontakt mig da venligst på mieschroeder9@gmail.com.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
967 andre er allerede tilmeldt