Pædagogik
1   1015

Ekstra mange gode bachelorprojekter nomineret til pris

Lærerprofession.dk har nomineret de 11 bachelorprojekter, som i år skal dyste om at få fagbladet Folkeskolens og professionshøjskolernes priser for årets bedste pædagogiske afhandlinger fra skoleområdet. Om en uge udvælger en komite af forskere og professionsrepræsentanter så de tre, som skal præmieres.

Der skulle kun have været nomineret 10, men niveauet er så højt i år, at priskomiteen valgte at udvide feltet til 11.

"Det er min klare fornemmelse, at kvalitetsniveauet kravler opad," siger medlem af priskomiteen, journalist, lærer og projektleder Thorkild Thejsen. "Sidste år nominerede vi kun ni, fordi vi vurderede, at der ikke var flere, det var helt oppe at ringe. I år peger vi på 11, som dommerkomiteen skal se på, men vi kunne sagtens have peget på måske 15 eller 20, for der var mange, der var rigtig gode. Og man kan se, at ambitionen om at behandle lærerfagligt relevante problemstillinger slår tydeligere igennem. I rigtig mange projekter kan man mærke, at de studerende er meget bevidste om, at de skal ud og virke som lærere, når de vælger de problemstillinger, de skal bokse med i deres professionsbachelorprojekt."

Også it-særpris

Priserne uddeles den 14. november ved et arrangement i København, hvor undervisningsminister Christine Antorini taler.
Det er tredje gang, uddelingen finder sted, og der gives priser til tre nyuddannede lærere. Udover priserne for de bedste bachelorprojekter bliver der i lighed med sidste år uddelt priser for de bedste pædagogiske diplomprojekter fra skoleområdet.
Der bliver i lighed med 2013 også uddelt en særpris for et bachelor- og/eller diplomprojekt, som diskuterer muligheder og udfordringer med at arbejde med it-støttet undervisning og digitale læremidler.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er vejledere på professionshøjskolernes læreruddannelser, som indstiller bacheloropgaverne. I år er der indstillet 54, hvor der sidste år var indstillet 40 og året før tæt på 80

De nominerede (link til deres projekter):

* Stinne Pallesen, i dansk på Læreruddannelsen i Aalborg ved professionshøjskolen UCN med "Litteraturlæsning med nye medier".

* Kristina Riisgaard, i dansk på Læreruddannelsen i Aalborg ved professionshøjskolen UCN  med "Drengen der gik baglæns mod et synligt mål."

* Kimmie Nørgaard, i specialpædagogik på Læreruddannelsen i Silkeborg ved professionshøjskolen Via med "Specialskolernes læringsmiljø."

* Sofie Rudebeck Skousen, i specialpædagogik på læreruddannelsen i Silkeborg ved professionshøjskolen Via med "Det, der sker i fortiden, præger nutiden, og har betydning for fremtiden. En narrativ tilgang til elever i socio-emotionelle vanskeligheder."

* Tina Vestergaard Pedersen, i dansk på læreruddannelsen i Silkeborg ved professionshøjskolen Via med "Web 2 og didaktisk design i danskundervisningen."

* Sara Illum Mathiassen, i musik fra Læreruddannelsen på Fyn ved professionshøjskolen Lillebælt med "Interkulturel inklusion i musik."

* Stig Haslund Jensen, i innovation fra læreruddannelsen på Bornholm ved professionshøjskolen UCC med "Udvikling af innovativ self-efficacy. Den indirekte betydning kompetencemotivation og tankesæt."

* Jeppe Jungersen, i dansk, specialpædagogik og pædagogik fra Læreruddannelsen i Vordingborg ved Professionshøjskolen Sjælland med "Filmproduktionens kompetenceudviklende muligheder."

* Janni Frehr Sørensen, i specialpædagogik, inklusion og teamsamarbejde fra læreruddannelsen i Aarhus ved professionshøjskolen Via med "Det professionelle læringsfællesskab - et udviklingsorienteret teamsamarbejde."

* Mette Dela Myrup, i dansk som andetsprog fra læreruddannelsen Blaagaard-KDAS ved Professionshøjskolen UCC med "Innovative læreprocesser og tilegnelse af skolesprog."

* Sara Holm, i almene læreropgaver fra læreruddannelsen Blaagaard-KDAS ved professionshøjskolen UCC med "Et kritisk blik på køn som inklusionsindsats."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

De bedste professionsbachelorprojekter og pædagogiske diplomprojekter

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.238 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.839 andre er allerede tilmeldt

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
296 andre er allerede tilmeldt