Blog
0   937

Gratis bog om den sundhedsfremmende skole

Abonner på nyt om Kost, motion og sundhed i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Vil du læse mere om andres erfaringer med sundhedsfremme i skolen kan du nu gratis downloade en bog om sundhedsfremmende skoler i Europa.

Den 7.-9. Oktober 2013 afviklede UC Syddanmark, Århus Universitet, CBO (SHE netværket) og WHO den fjerde “European Conference on Health Promoting Schools: ‘Equity, Education and Health” i Odense. Konferencen var åben for alle, men deltagerne var for en stor dels vedkommende medlemmer af SHE-netværket. SHE netværket (Schools for health in Europe) har eksisteret siden 2008 hvor det afløste European Network of Health Promoting Schools, der havde eksisteret siden 1992. Netværket arbejder, som navnet afslører med sundhedsfremmende skoler og er finansieret af WHO og EU. 

Konferencens formål var at ”demonstrere ’state of the art’ inden for udviklingen af sundhedsfremmende skoler samt at stimulere til innovation og synergi gennem fælles indsatser på nationale, regionale og lokale niveauer”. På konferencen deltog mere end 300 personer fra 30 forskellige lande, og på baggrund af konferencen er der udarbejdet en bog, som nu er gratis tilgængelig på nettet.

I bogen, ’Equity, education and health: Learning from practice’, kan man læse om mange landes erfaringer med at arbejde med sundhedsfremme i skolen.

Bogen understreger bl.a. nødvendigheden af god kommunikation omkring både opnåede resultater og mulige potentialer for sundhedsfremme i skolen. Dette er nødvendigt, hvis skoleledere, skolebestyrelser og politikere skal se den merværdi omkring læring, sundhed og trivsel, der potentielt ligger i den sundhedsfremmende skole. Bogen indeholder ud over en præsentation af de mange erfaringer også en række opfordringer til både skoler, politikere og forskere. Skolerne opfordres til at fokusere bredt på sundhed og ikke begrænse indsatsen til fysisk sundhed. Desuden gives en række anbefalinger omkring samarbejdet med bl.a. forældrene.  Politikerne opfordres til at tænke sundhedspolitik og uddannelsespolitik sammen, hvilket er en meget interessant pointe som jeg håber at politikerne vil forfølge. Jeg er sikker på, at mange kommunale forvaltninger allerede oplever et stort samarbejde mellem uddannelse og sundhed ligesom undervisningsministeriet og sundhedsministeriet i nogle sammenhænge også arbejder sammen, men måske kunne dette samarbejde opprioriteres. Bogen pointerer vigtigheden af at arbejdet med sundhed forudsætter arbejde med uddannelse og vice versa. Samme opfordring ligger der i øvrigt til forskningsinstitutionerne, der bør tænke forskning i uddannelse og sundhed sammen. En opfordring som jeg er meget enig i – måske fordi den pointe i høj grad er ’vand på min mølle’ - da det netop er, hvad vi dagligt forsøger at gøre på Videncenter for Sundhedsfremme. 

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen indeholder en lang række fokuspunkter og temaer ud over de få jeg har nævnt her – og den er som sagt gratis tilgængelig på nettet. Du kan downloade bogen her: 

xn--idrtifolkeskolen-wob.dk/User_files/42b399c990fda2994b5545c18808c414.pdf


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
826 andre er allerede tilmeldt

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.202 andre er allerede tilmeldt