Ingrid Stuart er død

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sproglærerforeningens formand, Ingrid Stuart, født 1945, døde søndag den 31. august 2014 efter et kort, men hårdt sygdomsforløb. Først de sidste tre måneder overlod hun sin del af arbejdet til os andre i hovedstyrelsen, men blev alligevel ved med at kommunikere, forberede og tilrettelægge de sager, som dukkede op hen over sommeren. Og netop det viser på én gang Ingrids format som fagperson og som menneske.

Ingrid var en stærk, ambitiøs, visionær og initiativrig formand. Hun var diplomatisk i sin ledelsesstil, men skarp i sine udmeldinger; hun var lydhør over for forslag, men ikke bange for at drage konklusioner og skære igennem. Som Sproglærerforeningens formand havde hun to overordnede pejlemærker: At flest muligt skal lære så mange sprog på et så højt niveau som muligt, og at Sproglærerforeningen skal bidrage markant og konstruktivt i den sprogpolitiske debat. Gennem sine 17 år som formand var Ingrid afgørende for udviklingen af Sproglærerforeningen til det, den er i dag. Hun havde et bredt netværk i og uden for Danmark og var en respekteret samarbejdspartner i for eksempel Undervisningsministeriet, Danmarks Lærerforening og en lang række sprogforeninger i udlandet. Hun repræsenterede foreningens synspunkter dygtigt over for nyhedsmedierne, selv om deres hang til korte, unuancerede udtalelser var hende inderligt imod. Årsmødet om foråret med landskursus og generalforsamling var Ingrids hjertebarn. Hun elskede forberedelsesarbejdet og nød tydeligt sin rolle både som den, der bød velkommen, introducerede og takkede oplægsholderne og i det hele taget styrede slagets gang, og som det naturlige midtpunkt for aftenens selskabelighed. Det var meget vigtigt for hende, at alle følte sig velkomne, og ofte havde hun lært sig alle deltagernavnene udenad på forhånd. It takes all sorts to make the world, sagde Ingrids bedstemor, og det levede Ingrid efter i forhold til sine medmennesker.

Ingrid blev lærer fra Holbæk Seminarium i 1972 og var ansat på Østervangskolen i Roskilde med blandt andet engelsk og dansk indtil cirka 2000. Hun skrev også lærebøger til engelsk, og i en længere årrække var hun fremmedsprogskonsulent ved Amtscentret i Roskilde. I 1997 blev Ingrid formand for Sproglærerforeningen. Hun efterlader sig et stort tomrum.

Midt i sorgen over, at du har forladt os, vil vi ikke glemme at glæde os over alt det, du gav, både Sproglærerforeningen og os hver især.

Æret være dit minde.