Jubilæet fejres i uge 41

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den 6. oktober og resten af uge 41 sættes der ekstra blus under fejringen af 200-året for undervisningspligten - en fejring, der i øvrigt har foregået hele året. På www.skole200.dk/uge200 er der en række inspirationsmaterialer, der gratis kan tages i brug.

»Vi lægger op til, at det kan være en temauge, men det kan også være en temadag. Det er helt op til den enkelte skole. Det materiale, vi har udarbejdet, har vi forsøgt at gøre så færdigpakket som muligt, men vi ved godt, hvem der er bedst til temadage og -uger, det er dem ude på skolerne, der kender deres børn og skolens traditioner og resurser. Så vi gør det nemt, og de gør det lækkert«, siger Anne Katrine Gjerløff.

Materialet, der også er tilgængeligt til andre tider end i uge 41, er organiseret på to måder.

»Den ene er fordybelse, hvor man arbejder i klassiske værksteder med et bestemt emne hele ugen. Men hovedparten af vores materiale handler om, at eleverne går i skole i forskellige tidsperioder. Man kan gå i skole i 1860'erne, 1920'erne eller 1960'erne og 70'erne. Så læreren kan gå ind at se, at hvis man skal have religion i en 1. klasse i 1860'erne, hvad kan man så gøre«, siger Anne Katrine Gjerløff.

Den 4. oktober fejres jubilæet ved »Den største skoledag« - et jubilæumsshow, der bliver vist på DR2.

Den 21. november bliver de fem bind af »Dansk skolehistorie« annonceret ved en stor konference på Aarhus Universitets Institut for Uddannelse og Pædagogik på campus Emdrup.

Powered by Labrador CMS