Debat

Vi søger kreative løsninger

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kommentar til Rikke Klestrup (Folkeskolen nummer 28): Jeg er helt enig i, at udgifterne til folkeskolen skal afholdes af staten og kommunerne, og at det derfor er politikerne, der har ansvaret for serviceniveauet i skolen. Vi er bare ved at være ude i så alvorlige besparelser på skoleområdet, at det kan være svært at blive ved med at sidde med hænderne i skødet og vente på, at investeringen i en god grunduddannelse for alle børn i folkeskolen sker fyldest.

På baggrund af store kommunale besparelser har vi i skolens bestyrelse drøftet synspunkter vedrørende kompenserende initiativer i forhold til den forringede økonomi. Vi skal finde cirka fem millioner kroner årligt på Virum Skole. Det er helt urealistisk at få så stort et beløb fra en forældrefond, men vi vil prøve at finde kreative løsninger, der holder sig inden for folkeskoleloven og de kommunalt udstukne rammer for at drive skole.

En ting er sikkert, der er ikke nogen »om'er« på en barndom. Derfor drøfter vi, hvordan vi på den ene side kan gøre politikerne opmærksomme på de skadelige virkninger af besparelserne og på den anden side skabe de bedst mulige vilkår for eleverne. Rikke Klestrup mener, at en forældrefonds indsats kan skabe et a- og et b-hold. Det er ikke tilfældet, for fondens midler skal komme alle vores elever til gode efter skolens anvisninger.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

I disse krise- og selvransagelsestider kunne det jo være, at forældres og skolefolks berettigede kritik af regeringens store forsømmelser på investeringerne i den offentlige sektor kunne føre til den nødvendige nyorientering - samtidig med at vi gør, hvad vi kan for at skabe det gode børneliv og skabe de bedst mulige opvækst- og læringsbetingelser for vores børn og unge.