Middelfart-skoler laver samarbejdsaftale med musikskolen

Folkeskolereformen lægger op til tættere samarbejde mellem musikskoler og folkeskoler. På Anna Trolles Skole ved Middelfart undervises eksempelvis hele 5. årgang i blæserinstrumenter og 4. årgang i strygere af musikskolens lærere.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er en partnerskabsaftale mellem musikskolen og skoler i Middelfart, der åbner de nye muligheder.

"Vi har lavet aftaler, der ligger på mellem fire til 20 timer om ugen, hvor vi har lærere involveret", fortæller musikskoleleder John Rasmussen i en artikel på Middelfart Kommunes hjemmeside (Se artiklen ved at klikke på link til højre for denne artikel).

Musikskolen har investeret 170.000 kroner i nye instrumenter.

"Vi opfatter det som en gave, at vi har fået den mulighed, at hver elev får et instrument og undervises af en konservatorieuddannet lærer", lyder det fra skoleleder Lone Bodekær, Anna Trolles Skole.

Et samspil kan være både klassisk og pædagogisk

Formand for Vends Herreds Lærerkreds Mads Alnor fortæller, at der også før skolereformen har været et godt samarbejde mellem musikskolen og folkeskolerne.

"Det er godt, at man kan udbygge samarbejdet", siger han til folkeskolen.dk

Ulovligt at lade forældre betale for den åbne skole

Læs mere

Klik her og læs hele artiklen på Middelfart Kommunes hjemmeside omsamarbejde mellem musikskolen og folkeskoler