Blog
0   753

En blogger – flere personaer

Abonner på nyt om Falihos i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Bloggen er skrevet på baggrund af en generel drøftelse i bestyrelsen for Falihos, om de dilemmaer der kan være mellem de interesser man repræsenterer i forskellige sammenhænge.

Persona er et begreb der ifølge denstoredanske.dk er indført af C.G.Jung som betegnelse for en slags social maske individer betjener sig af i forskellige sociale sammenhænge, men denne blog er naturligvis ikke et indslag til et psykologisk tidsskrift, så lad mig komme til sagen.

Jeg hørte engang Lone Dybkær sige med største selvfølgelighed; jeg er ikke bare dansker eller europæer, men både dansker og europæer på samme måde som jeg er både datter, mor, kone osv.

På samme måde er det for mig som formand for Falihos og for alle jer andre som både repræsenterer enten en forening, en institution eller noget helt tredje og samtidig er individer med holdninger og meninger, som ikke altid matcher jeres baglands. Det dilemma havde vi på dagsordenen til et bestyrelsesmøde i foreningen.

Falihos har en klar holdning til alt, hvad der rører sig vedrørende vores fag, fra fagpolitik til didaktik, men Falihos har ingen holdning til arbejdstidsaftalen, det har DLF og det har hvert enkelt af foreningens bestyrelsesmedlemmer naturligvis også. Falihos har ingen holdning til hæve-sænkeborde eller skemalægning, det har DLF og det har foreningens bestyrelsesmedlemmer naturligvis også, men vi ønsker ikke at tage vores medlemmer til indtægt for vores individuelle holdninger og overvejede derfor kort, om vi der blogger på Folkeskolen.dk skulle oprette en ekstra profil for at tydeliggøre, hvornår vi udtaler os på foreningens vegne og hvornår vi giver udtryk for personlige synspunkter. Vi endte dog, i samarbejde med redaktionen for Folkeskolen.dk, på den konklusion, at det bliver for rodet og samtidig mener jeg, at det potentielt taler ned til en veluddannet læserskare der, ligesom Dybkjær og Jung, godt ved, at man sagtens både kan være bestyrelsesmedlem, lærer, politisk engageret og far eller mor til børn i folkeskolen uden at blive skizofren af det.     

Artiklen fortsætter under banneret

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.504 andre er allerede tilmeldt