Musik
0   576

Din klasse kan deltage i et virtuelt danmarkskor

DR vil gerne udgive en musikvideo, hvor danske klasser deltager i ”Det virtuelle danmarkskor”. Lærerne kan finde materialer og lærervejledning på DR.dk.

Musikerne Ketil Duckert og Gustav Rasmussen har en mission. De vil lave et virtuelt Danmarks-kor, og din klasse kan være en del af koret.
"Projektet hedder "Det virtuelle danmarkskor" og har fokus på, at børnene skal improvisere gennem det musikalske tegnsprog Soundpainting. Lærerens rolle er at træne børnene og efterfølgende video-optage dem, og slutresultatet bliver en fælles musikvideo, som vi (og en video-grafiker) klipper sammen af alle bidragene. Børnene er altså her selv med til at skabe musikkens del-elementer, og projektet består af 5 planlagte lektioner, som en lærer kan bruge umiddelbart", skriver Gustav Rasmussen i en mail til folkeskolen.dk
På DR.dks temaside bliver lærerne introduceret til, hvordan man synger i kor til musiktegnsproget Soundpainting. For at deltage skal læreren filme klassen, når de synger et eller flere af defem partiturer og sende videoerne til DR inden den 27. februar 2015. Besvarelserne bliver samlet sammen, og på Skolernes Sangdag den 27. marts bliver den færdige musikvideo udgivet på dr.dk.
Projektet er støttet af DJBFA, Dansk Kapelmesterforening, KODA og Statens Kunstråd. Det er gratis at deltage.


 

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
739 andre er allerede tilmeldt