Musikerne Gustav Rasmussen og Ketil Duckert guider lærer og elever via en række videoer på DR's hjemmeside.

Din klasse kan deltage i et virtuelt danmarkskor

DR vil gerne udgive en musikvideo, hvor danske klasser deltager i ”Det virtuelle danmarkskor”. Lærerne kan finde materialer og lærervejledning på DR.dk.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Musikerne Ketil Duckert og Gustav Rasmussen har en mission. De vil lave et virtuelt Danmarks-kor, og din klasse kan være en del af koret. "Projektet hedder "Det virtuelle danmarkskor" og har fokus på, at børnene skal improvisere gennem det musikalske tegnsprog Soundpainting. Lærerens rolle er at træne børnene og efterfølgende video-optage dem, og slutresultatet bliver en fælles musikvideo, som vi (og en video-grafiker) klipper sammen af alle bidragene. Børnene er altså her selv med til at skabe musikkens del-elementer, og projektet består af 5 planlagte lektioner, som en lærer kan bruge umiddelbart", skriver Gustav Rasmussen i en mail til folkeskolen.dk På DR.dks temaside bliver lærerne introduceret til, hvordan man synger i kor til musiktegnsproget Soundpainting. For at deltage skal læreren filme klassen, når de synger et eller flere af defem partiturer og sende videoerne til DR inden den 27. februar 2015. Besvarelserne bliver samlet sammen, og på Skolernes Sangdag den 27. marts bliver den færdige musikvideo udgivet på dr.dk. Projektet er støttet af DJBFA, Dansk Kapelmesterforening, KODA og Statens Kunstråd. Det er gratis at deltage.

 

Læs mere

Læsmere om projektet om det virtuelle danmarkskor her