Anmeldelse Natur/teknologi
0   666

Trendy insekter

Man får næsten lyst til at flytte på landet, men byen dur også, når der studeres insekter på en lidt mere alternativ måde.

Fakta


Titel
Insekthaven

Forfatter
Lars J. Larsen

Pris
200

Sider
125

Forlag
Forlaget Bogprint

Uden bagtanke falder bogen ”Insekthaven – med blomstereng og insekthoteller” ind i denne sommers store diskurs om insekter. De er blevet trendy, de små kryb, og man kan snart ikke åbne en avis eller et festivalprogram, uden at man støder på nye vinkler i insektdebatten. Man får den tanke, at de nærmest kan blive redningen på den moderne civilisations udfordringer.

Artiklen fortsætter under banneret

Forfatteren til denne bog har dog en mere ydmyg ambition, nemlig at skabe en bog, der giver inspiration til primært haveejere, men også undervisere, således at de kan skabe deres egne små oaser for krybende og flyvende små væsner. Insekthoteller, som er et af de centrale temaer, kan som det eksemplificeres i bogen anvendes i naturfagsundervisningen, for eksempel i kombination med faget håndværk og design.

I bogen er der fine eksempler på, hvordan man med få materialer og overskuelige resurser kan bygge levesteder for insekter og spindlere, som eleverne kan følge, artsbestemme og beskrive. I en gengivelsen af et konkret undervisningsforløb får vi i tillæg indsigt i, hvordan it kan inddrages, ved at eleverne selv skal udarbejde en e-bog. Der lægges også op til, at ældre elever kan videreformidle deres viden til yngre elever.

Alt i alt fremstår bogen måske som lidt nørdet, men trods det lidt simple layout ”holder” den. Den giver indspark til, hvorledes man på en ny måde kan arbejde med det lidt gennemtærskede tema om insekter. I denne sommer blev bogen afsæt for intense insektstudier af denne anmelder til stor ”gru/glæde” for de yngre generationer.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
7.463 andre er allerede tilmeldt

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.176 andre er allerede tilmeldt