Skolepolitik (Christiansborg)
0   448

Enhedslisten vil have undersøgt lærernes ytringsfrihed

Undervisningsminister Christine Antorini opfordres til at undersøge de offentligt ansattes ytringsfrihed. Folkeskolereformen og de nye arbejdstidsregler kræver sikring af lærernes ytringsfrihed, siger Enhedslistens Rosa Lund.

"Hvordan vil ministeren sikre lærernes ytringsfrihed, når over halvdelen af lærerne i Odense Kommune oplever, jf. artiklen »Kommune og lærerkreds i fælles front for ytringsfriheden« fra Folkeskolen.dk den 8. august 2014, at kommunen forsøger at begrænse medarbejdernes offentlige ytringer?", spørger Enhedslistens undervisningsordfører Rosa Lund

"Det er vigtigt, at offentligt ansatte har ytringsfrihed. Især for folkeskolelærere. Jeg tror, at vi får en bedre folkeskole, hvis dem, der arbejder i folkeskolen, ikke er bange for at sige, hvad de mener, og de skal ikke være bange for deres ledelse", forklarer Rosa Lund til folkeskolen.dk.

Artiklen fortsætter under banneret

"Både fordi der er kommet en ny folkeskolereform, men også fordi der er kommet nye arbejdstidsregler og dermed en helt anden måde at gøre arbejdstiden op på", uddyber hun.

Ny undersøgelse?
I et andet spørgsmålopfordrer Rosa Lund ministeren til at igangsætte en undersøgelse:

"Vil ministeren være villig til at igangsætte en undersøgelse af lærernes og andre offentligt ansattes oplevelse af ytringsfriheden, jf. artiklen »Kommune og lærerkreds i fælles front for ytringsfriheden« fra Folkeskolen.dk den 8. august 2014", spørger Rosa Lund.

For hende handler det om en oplyst offentlighed og om at sikre en god folkeskole.

"Man ytrer sig for at lave noget om - og det det vigtigt for at få et godt arbejdsmiljø og et godt arbejdsklima, at man kan ytre sig. Og det er vigtigt for vores fælles folkeskole - hvis vi skal rykke folkeskolen fremad, skal det ske i dialog med medarbejderne - alle, der arbejder i folkeskolen, er der for at gøre den bedre", siger Rosa Lund.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ