Læseforsker Erik Håkonsson fylder 80

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

31. august fylder Erik Håkonsson 80 år. Han voksede op på Nørrebro i København som søn af en forhenværende professionel bokser. Trods faderens engagement i sønnens fremtid som bokser gik det ikke.

I 1963 afsluttede Erik Håkonsson læreruddannelsen, og sammen med hustruen Yvonne blev han ansat i Nørre Vedby på Falster. Her blev han snart leder af aftenskolen. I 1967 påbegyndte han psykologistudiet, som han afsluttede i 1970.

Samme år blev han ansat ved Danmarks Lærerhøjskole (senere DPU) som forsker og underviser.

I sin forskning har han især interesseret sig for læseundervisning. Hans ph.d.-afhandling handlede om lærebogsfri undervisning i læsning (LUL). Erik Håkonsson har udgivet en række lærebøger og været gæsteprofessor ved universiteter i Brasilien, USA og Frankrig. Han er fortsat aktiv som foredragsholder og skribent og har som pensionist engageret sig i frivilligt socialt arbejde.

80-årsdagen fejres med åbent hus i haven på Søvejen 24, Hørning, fra klokken 14-18: Fadøl, grillpølser og forventeligt en masse musik. Alle venner og bekendte er velkomne.