”Der er sgu langt fra ’jeg finder lige på noget’ til ’jeg udnytter lige elevernes individuelle potentiale fuldt ud”, skriver Rikke Petersen i sit brev til Undervisningsministeren m.fl.

”Min virkelighed er et ligegyldigt komma for politikerne”

Lærer Rikke Petersen blev i forrige uge et kendt ansigt, da hun til TV2 fortalte om det brev, hun i frustration over sine arbejdsforhold har sendt til Undervisningsministeren, de Radikales leder, KL og Anders Bondo Christensen. Bortset fra DLF har ingen af parterne svaret.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var cirka lige dele tilfredsstillende og angstprovokerende at sende brevet afsted. For hvordan ville det blive modtaget? Lærer på Ålholm Skole i København Rikke Petersen havde aldrig før stilet et brev til nogen politikere. Hun havde heller ikke regnet med, at TV2 ville lave et indslag med hende om brevet.  

Lærer råber Antorini op

Rikke Petersen havde dog skrevet under alle omstændigheder, for augustaftenerne derhjemme i sofaen blev uudholdelige, når undervisningen til næste dag pga. tidsmangel ikke var forberedt. Som hun skriver i brevet til politikerne:

"Det er virkelig grænseoverskridende for mig ikke at være forberedt. Prøv du lige at skulle underholde 20 8-årige i 135 minutter uden at vide, hvad du skal lave" og

"Der er sgu langt fra 'jeg finder lige på noget' til 'jeg udnytter lige elevernes individuelle potentiale fuldt ud."   

I brevet beder Rikke Petersen om vejledning fra de personer, som har været med til at udtænke reformen og arbejdstidsaftalen. Men indtil videre har hun kun hørt fra Danmarks Lærerforening.

Regner ikke med svar

Rikke Petersen håber selvfølgelig, at hun hører fra nogle af de ansvarlige politikere i regeringen eller i KL. Men hun regner ikke med det. Da de Radikales leder Margrethe Vestager besøgte Ålholm skole før sommerferien, fik Rikke Petersen indtryk af at tale til en mur.   

KL og Radikale: Fuld tilstedeværelse kan måske blødes op

Når hun og hendes kolleger spurgte til den store mening med folkeskolereformen og argumenterne bag, svarede Vestager ifølge Rikke Petersen med 'jamen vi syntes' og 'vi følte' eller 'vores mavefornemmelse sagde os'.

"Det var faktisk lidt skræmmende. Hun kunne stå inde for reformen, sagde hun, men hun kunne ikke diskutere den", siger Rikke Petersen, der yderligere blev personligt fortørnet over, at Margrethe Vestager placerede hendes liv i kasser. Kasser, hun i øvrigt mente kunne blive lavet om igen.

"Vestager gav udtryk for, at lærerne sikkert godt kunne få lov at arbejde andre steder end på skolen. Og det har jeg hørt hende sige igen nu. - Det får mig til at føle, at min virkelighed er et ligegyldigt komma for politikerne".

Lærer maler på reform-frustration 

Rikke Petersen vil de næste måneder forsøge at gøre det så godt, hun kan, inden for de regler, der eksisterer. Som nogle af hendes kolleger gør, kunne hun også glæde sig over at være sluppet for en masse overarbejde. Men dér er Rikke Petersen ikke endnu.

    

 

   

 

 

Læs mere

Læs Rikke Petersens brev her

Powered by Labrador CMS