Historie
0   1132

Gør historieundervisningen til en konkurrence

Dette efterår har historielærere i 6. til 10. klasse mulighed for at tilmelde deres elever til to konkurrencer som begge vil bringe historien tæt på elevernes eget liv. Præmierne kommer hele klassen til gode.

'Mit sted i historien' er en konkurrence om elevernes lokalhistorie.
Elever skal i ord, billeder, lyd og/eller videofilm beskrive et sted i
nærområdet, der har betydning for dem. Om det er en gravhøj eller den lokale grillbar er underordnet, bare der er en historie at fortælle.

Det er Nationalt Videncenter for Historie- og Kulturarvsformidling, der står bag konkurrencen, og planen er, at alle bidrag efterfølgende bliver offentliggjort, så andre kan have glæde af dem.

Klassen, som vinder får 10.000 kroner, mens 2. og 3. præmien er 5.000 kroner. Pengene skal bruges til for eksempel en klassetur eller et andet fælles arrangement. Sidste frist for at deltage er den 28. november.

Som en ekstra bonus er der mulighed for at tilrettelægge produktionen af konkurrecebridraget tværfagligt tværfagligt med for eksempel  dansk, samfundsfag og kristendomskundskab.

Artiklen fortsætter under banneret


Første Verdenskrig som konkurrence

I år er det 100-året for udbruddet af Første Verdenskrig. Derfor har Statens Arkiver udskrevet en konkurrence med udgangspunkt i
sønderjyden Andreas' liv. Andreas var soldat for Tyskland. Med udgangspunkt i autentiske kilder, skal eleverne skrive, tegne og/eller filme brevvekslingen mellem ham og kæresten Marie.

Kilderne findes på websitet aargang0.dk, hvor du også finder de nærmere betingelser for at deltage. ( Følg link til højre på siden).

Konkurrence kræver tilmelding til skolekonkurrence@sa.dk

Sidste frist for indsendelse af materiale er 11. november. Vinderen bliver kåret den 15. december og får blandt andet en biograftur for hele klassen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.499 andre er allerede tilmeldt

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.077 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.501 andre er allerede tilmeldt