Gør historieundervisningen til en konkurrence

Dette efterår har historielærere i 6. til 10. klasse mulighed for at tilmelde deres elever til to konkurrencer som begge vil bringe historien tæt på elevernes eget liv. Præmierne kommer hele klassen til gode.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Mit sted i historien' er en konkurrence om elevernes lokalhistorie. Elever skal i ord, billeder, lyd og/eller videofilm beskrive et sted i nærområdet, der har betydning for dem. Om det er en gravhøj eller den lokale grillbar er underordnet, bare der er en historie at fortælle.

Det er Nationalt Videncenter for Historie- og Kulturarvsformidling, der står bag konkurrencen, og planen er, at alle bidrag efterfølgende bliver offentliggjort, så andre kan have glæde af dem.

Klassen, som vinder får 10.000 kroner, mens 2. og 3. præmien er 5.000 kroner. Pengene skal bruges til for eksempel en klassetur eller et andet fælles arrangement. Sidste frist for at deltage er den 28. november.

Som en ekstra bonus er der mulighed for at tilrettelægge produktionen af konkurrecebridraget tværfagligt tværfagligt med for eksempel  dansk, samfundsfag og kristendomskundskab.

Første Verdenskrig som konkurrence

I år er det 100-året for udbruddet af Første Verdenskrig. Derfor har Statens Arkiver udskrevet en konkurrence med udgangspunkt i sønderjyden Andreas' liv. Andreas var soldat for Tyskland. Med udgangspunkt i autentiske kilder, skal eleverne skrive, tegne og/eller filme brevvekslingen mellem ham og kæresten Marie.

Kilderne findes på websitet aargang0.dk, hvor du også finder de nærmere betingelser for at deltage. ( Følg link til højre på siden).

Konkurrence kræver tilmelding til skolekonkurrence@sa.dk

Sidste frist for indsendelse af materiale er 11. november. Vinderen bliver kåret den 15. december og får blandt andet en biograftur for hele klassen.

Læs mere

Læs mere om konkurrencen 'Mit sted i historien' her.

 

Gå til websitetaargang0.dk.

Powered by Labrador CMS