Anmeldelse

Sundhedshåndbogen

Sundhedshåndbogen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fakta:

Titel: Sundhedshåndbogen

Forfatter: Marianne Palm, Pernille Lund

Pris: 299 kroner

Sider: 328 sider

Type: Bog

Forlag: Borgen

"Sundhedshåndbogen" er et omfattende og grundigt opslagsværk i holistisk sundheds- og sygdomslære. Bogen indledes med kapitler om årsager og teorier om vores sundhedstilstand og giver læseren mulighed for at teste sig selv inden for emner som eksempelvis mikrobiologisk fase, stress og stofskifte. Der introduceres forskellige kostterapeutiske principper baseret på naturopatiske principper.

Bogens opslagsværk - "Behandlingsnøglen" - er gennemført og systematisk opbygget og giver læseren mulighed for indsigt i almene sundhedsproblematikker og sygdomme samt kost- og kurforslag til bedring og behandling.

Forfatterne øser gavmildt ud af deres viden, og en svaghed for bogen er, at forfatterne vil for meget. Der gives for mange bud på diæter og principper, og desværre er det svært for læseren at overskue de mange bud på holistisk baseret sundhedsvejledning.

Bogens titel er misvisende. En håndbog om sundhed bør også indeholde de officielle anbefalinger for kost og motion. De otte kostråd, som er udarbejdet af Sundhedsstyrelsen, og den anbefaling, professionelle vejledere bør basere kostprincipper på, har ikke fundet plads i bogen. Derimod baseres kostråd på stofskiftediæt og syre-base-principper. Derfor bør bogen kun anvendes af ernæringsfaglige som et supplerende opslagsværk, men ikke som det faglige fundament for lødig kostvejledning.