Debat

Selv noget dårligt kan give et skub

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg har læst lektor Bodil Christensens kommentar i Folkeskolen nummer 26 om Tv2's program »Skolen - verdensklasse på 100 dage«, og jeg er meget enig med hende.

Jeg synes, at der er brug for gode tv-udsendelser, som kan bringe nyheder og viden til lærere og forældre om folkeskolen, og som måske kan sætte skub i nogle personer.

Hvis den omtalte Tv2-udsendelse havde haft den fornødne kvalitet, så havde jeg nok ikke fundet vej til tasterne. Selv noget dårligt kan altså give et skub.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Lad mig præcisere: Jeg er utilfreds med måden, hvorpå gammel viden blev fremlagt, nemlig som om det var ukendt viden for almindelige lærere. Jeg er imidlertid ikke et øjeblik i tvivl om, at alle lærere i årevis har lært om disse forhold på seminariet.

Jeg er glad for, at programdirektør på Tv2, Palle Strøm, er opmærksom på, at kanalen har en public service-forpligtelse, også til at sætte fokus på folkeskolen. Det har jeg bare ikke rigtig opdaget.

Jeg er ked af, at tv-direktøren trækker Hans Henrik Knoop med som ansvarlig for kvaliteten. Svend Erik Schmidt har også et ansvar, men han var selv med til at give udsendelsen den sensationelle drejning.

Der ligger desværre en dårligt gemt trussel i Palle Strøms indlæg i nummer 26, for hvis vi ikke er glade for udsendelsen, så kan Tv2 godt vise befolkningen, »hvor sløjt det stod til«.

Udsendelsen viste også andet end læringsstile. Men hvad med de næste 100 dage - og de næste - og de næste.