Le blog Marcel Gauchet

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Marcel Gauchet har en spændende blog: http://gauchet.blogspot.com

Her kan man for eksempel læse et interview fra Le Figaro den 22. oktober om hans skoletanker:

»Det er en blindgyde at forsøge at lade skolen løse problemer, som opstår uden for skolen. Det er netop, hvad skolen har slidt sig selv op på de sidste 25 år«.

»Et af de største problemer er denne skilsmisse mellem skolen og familien. På den ene side har forældrene aldrig tidligere efterspurgt skolen så meget hvad angår socialisering af deres børn. De ved, at en god uddannelse er nøglen til deres børns fremtid og til et godt job. På den anden side udvikles en kultur, hvor man forventer, at skolen hviler på de samme forudsætninger som hjemmet. Mange forældre kan ikke se forskellen mellem familiesfæren, der hviler på kærlighed og forståelse, og skolen som en offentlig sfære. De afviser skolen som institution«.

»Medierne har ikke kun erstattet viden med information, de har også sat sig på fantasien ... Skolen har mistet den allierede, der hed fantasien ... Det er den mest utaknemmelige del, der er tilbage: Det metodiske, som forudsætter en læring milevidt fra det, som tilgængelige informationskilder tilbyder«.

Birthe Pedersen