Blog
0   574

Minimumstimetal - øh og så de der ringetider!!

Abonner på nyt om Dagbog: Pernille Kepler i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Høje Taastrup Kommune kører vist med landets mest skrabede version af folkeskolereformen. (Eller det håber jeg da, for hvis andre har det værre, så er det virkelig, virkelig usselt).

En uges lederstyret arbejde er nu "overstået". Aldrig har jeg spildt så meget tid på min arbejdsplads, og aldrig har jeg kedet mig så meget - end ikke, da jeg gjorde rent i køkkenet på Nordvang som ung, for arbejdet der gav mening.

Og nej, jeg blev ikke færdig med at forberede mig til næste uge - det må gå, som det kan. Det underlige - lige på mandag - bliver, at vi kører med så lave timetal i alle fag, at første dag efter sommerferien ikke er en klasselærerdag. Vi har normalt og fuldt skema - fik vi at vide i onsdags, for ellers kan vi ikke opfylde måltallene. Så ingen rolig goddag-hilsen med alle de nye klasselærere i 1., 4., og 7. klasse, men lige på med fag-faglig undervisning. Gu' vil jeg ej!! Heldigvis skal jeg have min egen klasse i de første to timer - og det bliver IKKE fagfagligt. Hvis nogen vil bestemme noget andet, så kan de bare komme an. Jeg kalder det "klasserumsledelse".

Artiklen fortsætter under banneret

Oven i denne deprimerende sparetilstand kommer - endnu - en komisk overraskelse: Ringetiderne. Skolens ringe-dims kan ikke sættes til at ringe på forskellige tider i de forskellige afdelinger - og alle elever fra en afdeling befinder sig ikke nødvendigvis i afdelingens område, når klokken skal ringe. Bonus-virkning: Ingen aner, hvornår klokken ringer på mandag - heller ikke forældrene - og skemasystemet kan heller ikke operere med to ringesystemer.

Hvor længe har man kunnet forudse dette problem? I ca. halvandet år, hvis man havde gidet at lytte til lærernes input omkring reformen!! Det skal nok blive anderledes på mandag.

Dagens ja-hat-bemærkning: Jeg nyder virkelig min lørdag, hvor jeg har helt og aldeles fri - det føles næsten som ferie. 

Held og lykke til os alle - også lederne - på mandag.

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ