Pædagoger i skolen
0   653

Lærer-pædagogsamarbejde bliver til film

Inklusion går lettere, når pædagoger og lærere samarbejder, lyder erfaringen på Munkebjergskolen i Odense, hvor en lærer og en pædagog sammen er med i en film om at skabe inkluderende fællesskaber.

"Vi syntes, at der var så meget negativ omtale omkring folkeskolen. Her var pludselig en mulighed for at lade forældre og omverden kigge med". 

Lærer Malou Fournaise og pædagog Jette Kristoffersen har samarbejdet i otte år. I 2012 kontaktede en mor til en tidligere elev dem, fordi hun havde oplevet, at netop lærerens og pædagogens samarbejde havde gjort en stor forskel for hendes søn. Som filmproducent i Fjernsynsforeningen mente hun, at deres metoder skulle filmes, så også andre kan nyde godt af erfaringerne fra Odense. 

Artiklen fortsætter under banneret

Det er der kommet filmen "Målugler og Forsoningsblomster" ud af. Filmen følger deres 2. klasse og de udfordringer, der opstår, når forskellige typer børn er samlet. Man ser, hvilke redskaber pædagogen og læreren bruger for at sikre, at alle er med i fællesskabet. Filmen har særligt fokus på de følsomme børn, de stille piger og en blind dreng, som går i klassen.


"Jeg kan lære af pædagogfagligheden"
Ifølge Malou Fournaise giver samarbejdet mellem lærer og pædagog gevinst hos børnene.

"Fordi vi trives og arbejder så godt sammen, så flytter vi børnene", fortæller hun.

Hun lægger vægt på, at der indgåes aftaler både mellem læreren og pædagogen, men også med børnene. Desuden er det vigtigt, at der er afsat tid til fælles planlægning af undervisningen. 

Malou Fournaise føler, at hendes faglighed i løbet af de otte år er blevet udviklet i sparringen med Jette Kristoffersens pædagogiske viden.

"Især i det frie spillerum, hvor jeg godt kan være mere klasselærer-agtig. På den måde åbner hun mit fag", siger hun.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.186 andre er allerede tilmeldt