Anmeldelse Læsning
0   415

Godt engangsmateriale - bare der er penge til det

Gedigent og gennemarbejdet materiale med relevante opgaver. Men de svageste stavere vil måske miste motivationen.

Tjek på de 120 ord

Fakta


Titel
Tjek på de 120 ord

Forfatter
Cecilie Bogh

Pris
49

Sider
48

Forlag
Gyldendal

"Tjek på de 120 ord" er tænkt som et supplerende danskfagligt materiale til 2. og 3. klasse. Materialet er et engangsmateriale struktureret med opgavetyper, der gentages, hvilket gør opgaverne genkendelige for eleverne. De fleste vil vide, hvad der forventes af dem. I hvert kapitel er der med udgangspunkt i de 120 ord diktatord, som eleverne skal arbejde med, og med fokus på forskellige staveregler.

Artiklen fortsætter under banneret

Eleverne får mulighed for at arbejde med ord, der rimer, vokaler og konsonanter, stavelsesdeling, lange og korte vokaler og konsonanter, der driller. Ud over at hvert kapitel har fokus på en staveregel, er der også et gennemgående tema i kapitlet, eksempelvis MGP eller gys. Til hvert tema er der en lille rubrik med "Vidste du …", hvor eleverne får sjove facts.

Lærervejledningen står nederst på hver side. Her er der forslag til flere aktiviteter og pædagogiske ideer til at arbejde med opgaverne.

"Tjek på de 120 ord" er et gedigent og gennemarbejdet materiale med gode og relevante opgaver. Udfordringen for engangsmaterialer er at kunne differentiere tilstrækkeligt til, at alle elever bliver udfordret, hvor de er fagligt, og at ramme den opgavetype, der motiverer den enkelte. Som lærer er man tvunget til at prioritere de økonomiske resurser. Som regel er der kun økonomi til det allermest nødvendige. Jeg håber for dette materiale, at det vil falde i den kategori, men især den svageste gruppe af elever vil være så udfordrede i dette materiale, at de vil være i fare for at miste overblikket og motivationen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.497 andre er allerede tilmeldt