0   169

... dengang for 20 år siden

Så er der afgang!

I en del amter forudsætter budgetterne store besparelser og nedskæringer. I flere tilfælde vil også voksenspecialundervisningen blive ramt. I alt kan der blive tale om nedlæggelse af cirka 50 stillinger inden for vores lille område - eller cirka 4,5 procent af samtlige stillinger på landsplan.

Samtidig kan det konstateres, at stadig flere handicapgrupper bliver opmærksomme på deres ret til specialundervisning og de muligheder, denne ret kan indebære.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er derfor ikke underligt, hvis det er forvirring og en vis pessimisme, der præger lærerne inden for voksenspecialundervisningen i disse dage. »Toget er kørt«, synes at være indtrykket flere steder.

aviS nummer 8, november 1988

Fra vor egen verden.

Efter sekretariatets flytning til Kompagnistræde 6 er vi klar til efterårets og vinterens opgaver.

Og der er nok at tage fat på.

- Loven om uddannelse af husholdningslærere er genfremsat og har været til førstebehandling.

- Der er sket ændringer i paragraffen om efter- og videreuddannelse, som vi vil vurdere i samarbejde med seminarierne.

- Vi følger de offentlige nedskæringer nøje og holder ekstra øje med Statens Husholdningsråd.

- Vi er i gang med indledende sonderinger med henblik på nærmere samarbejde med andre fagorganisationer for blot at nævne nogle af de store »klumper«.

Husholdningslæreren nummer 17, november 1988

Arbejdsløsheden stiger.

Fra formand Martin Rømers beretning på kongressen:

»Den økonomiske situation i Danmark er meget alvorlig. Arbejdsløsheden stiger fortsat. Betalingsbalanceunderskuddet når nye rekordhøjder, og markedsandele tabes. Den førte økonomiske politik er atter slået fejl. Vi kan konstatere, at den lange række af ensidige og usammenhængende indgreb ikke løser problemerne. Der er brug for en sammenhængende og styrket økonomisk politik, hvor alle samfundsgrupper har et fælles ansvar for løsningen af landets økonomiske problemer. Produktionen i den private sektor skal øges og eksporten fremmes. Den offentlige sektor befinder sig i en omstillingsproces, hvor det er afgørende at søge kvaliteten af arbejdet bibeholdt«.

Folkeskolen nummer 44, november 1988


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet