0   141

Spil Nintendo og bliv bedre til matematik

Under stor opmærksomhed har to forskere offentliggjort en undersøgelse, hvor ni-tiårige elever på 32 skoler i fattige kvarterer i Skotland har spillet et kommercielt hjernetræningsspil til en Nintendo-spillekonsol en halv time dagligt i ni uger og haft signifikant større fremskridt i matematik end en kontrolgruppe, der fik almindelig skoleundervisning.

Begge grupper klarede matematiktesten bedre efter undersøgelsesperioden, men Nintendo-eleverne havde i gennemsnit forbedret deres antal rigtige besvarelser 50 procent mere end kontrolgruppen. Begge grupper var også blevet hurtigere, men Nintendo-eleverne havde i snit forbedret tiden dobbelt så meget som kontrolgruppen. Oveni, fortæller forskerne Derek Robertson og David Miller, var Nintendo-eleverne i gennemsnit blevet gladere for at gå i skole i løbet af perioden. Der var også et markant fald i antallet af børn, der kom for sent eller pjækkede i den periode, hvor de begyndte skoledagen med en gang »Dr. Kawashima's Brain Training« på spillekonsollerne. Eleverne tog ansvar for konsollerne, for at dele dem ud, lade dem op og så videre, de blev bedre til at hjælpe hinanden, de forbedrede sig inden for andre skolefelter, og de opfattede sig selv som klogere efter de daglige hjernetræningssessioner med spillet.

Artiklen fortsætter under banneret

Undersøgelsen er finansieret af den offentlige institution Learning and Teaching Scotland og ikke støttet af hverken Nintendo eller spilproducenter. Og de to forskere peger i det papir, de foreløbig har offentliggjort, på det usædvanlige i, at det her ikke er »gode« skoler med ambitiøse lærere, der har meldt sig til at afprøve en ny undervisningsmetode, men derimod et kontrolleret forsøg gennemført på almindelige skoler i den fattigste fjerdedel.

Derek Robertson og David Miller: »Using Dr. Kawashima's brain training in primary classrooms: a randomised controlled study. A summary for the BBC«, læs mere om forsøget på www.ltscotland.org.uk


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.282 andre er allerede tilmeldt