Blog
0   726

Vær obs på dine digitale fodspor fra ferieturen

Abonner på nyt om Den digitale skole i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Er vi bevidste om de skjulte budskaber vi sender fra ferieturen via profiler skabt af vores færden?

Sociale medier giver god mulighed for at følge hinanden i den kommende ferie, og det skal selvfølgelig udnyttes. Men samtidig efterlader vi også spor, som skaber et billede af os gennem vores færden i det virtuelle. I det efterfølgende et par hints til digitale spor du efterlader, men som du måske ikke lige havde tænkt over.

På http://foller.me skabes et overblik over dine tweets og på http://youarewhatyoulike.com tegnes en profil ud fra dine FB likes. Ejere af en iPhone får uanet sine bevægelser registreret på sin device, hvilket afsløres hvis Breeze installeres. Din iPhone registrerer nemlig dine bevægelser, og husker dem for de sidste 7 dage.

Måske er det for alvor tid til at overveje pseudonymer for vores konti i de sociale medier, hvor http://da.fakenamegenerator.com/ kunne være en mulighed for at vælge en identitet, som ikke så direkte til dit navn og dine muligheder i fremtiden.

Under alle omstændigheder går vi kommende skoleår i møde, hvor viden om digitale fodspor og konsekvenser af færden på nettet bliver en del af danskundervisningen. Så tjek lige ovenstående og overvej det også i din undervisning, når ferien er vel overstået.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.870 andre er allerede tilmeldt