Anmeldelse

Hviskelegen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvad skal man gøre, hvis nogen betror en sin største hemmelighed? En hemmelighed, der er så alvorlig, at den kun kan hviskes, ikke siges højt. Kan man overhovedet gøre en forskel, når man bare er et barn? Disse problemer tvinges bogens hovedperson, Sarah, til at tage stilling til, da hun ved et tilfælde involveres i en klassekammerats hemmelige liv præget af overgreb i hjemmet.

Fakta:

Titel: Hviskelegen

Forfatter: Morten Dürr

Pris: 170 kroner

Sider: 40 sider

Type: Bog

Forlag: Carlsen

Sarah leger hviskeleg med sine veninder, og de nyder vrøvleordene, der næsten altid er resultatet af hviskerierne. Men da klassens nye pige, Anna, en dag sætter sig ned i cirklen for at deltage i legen, betror hun Sarah en hemmelighed: hendes far slår hende.

Sarah forsøger at hjælpe Anna, men bliver ikke hørt af de voksne, hun henvender sig til. Først da hun følger sin farmors råd om at råbe op i stedet for at hviske, lykkes det Sarah at påkalde sig sine forældres opmærksomhed og få dem til at reagere.

Teksten ledsages af Peter Bay Alexandersens sort-hvide tegninger, der med deres næsten skitseagtige format supplerer fortællingen lige tilpas uden at stjæle læserens fokus.

"Hviskelegen" er en letlæselig bog, der henvender sig til elever i 2.-5. klasse. I et enkelt sprog behandler den emnet - vold mod børn. I undervisningen kan den blandt andet anvendes til at oplyse om børns rettigheder, diskutere, hvad vold er, og hvilke alternativer der findes til vold. Endvidere findes på bogens hjemmeside gode forslag til debat i undervisningen samt link til relevante hjemmesider, der beskæftiger sig med børns vilkår og rettigheder.