Anmeldelse Skønlitteratur
0   155

Hviskelegen

Fakta


Titel
Hviskelegen

Forfatter
Morten Dürr

Pris
170 kroner

Sider
40 sider

Type
Bog

Forlag
Carlsen

Hvad skal man gøre, hvis nogen betror en sin største hemmelighed? En hemmelighed, der er så alvorlig, at den kun kan hviskes, ikke siges højt. Kan man overhovedet gøre en forskel, når man bare er et barn? Disse problemer tvinges bogens hovedperson, Sarah, til at tage stilling til, da hun ved et tilfælde involveres i en klassekammerats hemmelige liv præget af overgreb i hjemmet.

Artiklen fortsætter under banneret

Sarah leger hviskeleg med sine veninder, og de nyder vrøvleordene, der næsten altid er resultatet af hviskerierne. Men da klassens nye pige, Anna, en dag sætter sig ned i cirklen for at deltage i legen, betror hun Sarah en hemmelighed: hendes far slår hende.

Sarah forsøger at hjælpe Anna, men bliver ikke hørt af de voksne, hun henvender sig til. Først da hun følger sin farmors råd om at råbe op i stedet for at hviske, lykkes det Sarah at påkalde sig sine forældres opmærksomhed og få dem til at reagere.

Teksten ledsages af Peter Bay Alexandersens sort-hvide tegninger, der med deres næsten skitseagtige format supplerer fortællingen lige tilpas uden at stjæle læserens fokus.

"Hviskelegen" er en letlæselig bog, der henvender sig til elever i 2.-5. klasse. I et enkelt sprog behandler den emnet - vold mod børn. I undervisningen kan den blandt andet anvendes til at oplyse om børns rettigheder, diskutere, hvad vold er, og hvilke alternativer der findes til vold. Endvidere findes på bogens hjemmeside gode forslag til debat i undervisningen samt link til relevante hjemmesider, der beskæftiger sig med børns vilkår og rettigheder.     


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.516 andre er allerede tilmeldt