Pisa
0   487

Tidligere Pisa-deltagere målt igen efter 12 år

For første gang nogensinde har Det Nationale Forskningscenter for Velfærd SFI undersøgt, hvordan unge, der deltog i Pisa 2000-undersøgelsen, nu klarer en ”voksen-Pisa” i læsning som 27-årige (rettet kl. 11.12, red.). Hele skoleverdenens øjne er derfor rettet mod Danmark, når undersøgelsen offentliggøres på torsdag.

Den danske undersøgelse giver et helt unikt indblik i sammenhængen mellem de kompetencer, Pisa måler hos 15-årige ved slutningen af deres skolegang, og hvordan det så går de pågældende som voksne. Er det faktisk de dygtigste til  læsning, der klarer sig bedst på arbejdsmarkedet?

Undersøgelsen er gennemført som led i OECD-undersøgelsen Programme for the International Assessment of Adult Competencies, forkortet Piaac, men det er kun de danske forskere har gået tilbage til tidligere Pisa-deltagere. I 2012 blev 1881 danskere, der deltog i Pisa 2000 opsøgt på ny og bedt om at deltage i en ny undersøgelse af deres uddannelse, livsforløb, beskæftigelse og faglige kompetencer.

Lærere og skoleledere målt
I næste uge, den 25. juni, offentliggøres Talis 2013 i Tokyo. Talis er OECD's Teaching and Learning International Survey, en undersøgelse blandt lærere og skoleledere, som også blev gennemført i 2008. Lærere og skoleledere i 33 lande har besvaret spørgeskemaer om uddannelse, muligheder og behov for kompetenceudvikling, feedback til og evaluering af lærerne, læringsmiljø, skoleledelse, lærernes undervisningspraksis, pædagogiske holdninger og værdier samt lærere og lederes jobtilfredshed.

Den internationale rapport primært om udskolingen offentliggøres den 25. juni, mens den danske, der kigger på hele folkeskoleforløbet + ungdomsuddannelserne og sammenligner danske resultater med nordiske og internationale, offentliggøres til 3. oktober.

Artiklen fortsætter under banneret

Folkeskolen.dk vil beskrive resultaterne af både Pisa/Piaac- og Talis-undersøgelserne.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
365 andre er allerede tilmeldt