Blog
1   806

Øger digitalisering mobilitet? #1

Abonner på nyt om Den digitale skole i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Hvis jeg som lærer har lavet læringsforløb i Intras arbejdsrum, KMD Education eller Mit Clio, etc. kan jeg så udnytte det ved skoleskift?

Igangværende digitalisering skal skabe tilgængelighed uafhængig af tid sted og device. Men i en periode hvor vi nærmer os sommerferien med en del skift fra én arbejdsplads til en andet stiller spørgsmålet sig om, hvordan en lærers portfolio af digitalt udformede læringsforløb kan bringes videre til næste arbejdsplads. Mappen med papirbaserede forløb kan lægges i kopimaskinen og bringes med, men giver den digitale teknologi, som skulle sikre optimal tilgængelighed også den mulighed?

Desværre er svaret NEJ!

Der er ingen garanti for at en lærer kan lave en eksport af sine forløb og importere dem i et andet eller måske blot samme system på den nye arbejdsplads. Frem mod udformning af den fælles brugerportal. Det må være et åbenlyst krav i en tid hvor videndelig og tilgængelighed er en forudsætning for at vi kan yde vores elever optimale læringsbetingelser.

Artiklen fortsætter under banneret

Men hvem ejer egentlig digitalt udformede læringsforløb? Er det arbejdsgiveren eller læreren? Aktørerne omkring den digitale skole skal i dialog for at afklare og realisere de muligheder digitaliseringen muliggør, men som vi ikke ser realiseret. Videndeling skal ikke kun være noget vi taler om, men et potentiale, der understøttes

Flere udfordringer følger i en føljeton i næste afsnit!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.869 andre er allerede tilmeldt