Anmeldelse Idræt
0   864

Der skal være plads til at være vild

Fotografierne i bogen afspejler børnehave- og indskolingsbørn som målgruppe, men jeg hilser bestemt også mange af legene velkommen som icebreakere til udvikling af relationer og energier mellem større børn og voksne.

Plads til de vilde lege

Fakta


Titel
Plads til de vilde lege

Forfatter
Lise Steffensen

Pris
275

Sider
135

Forlag
Dafolo

I bogens indledning giver forfatteren Lise Steffensen udtryk for den opfattelse, at "børns mulighed for at udfolde sig i vilde, fysiske lege er meget begrænsede i den moderne barndom"Det er et problem, mener hun, for der er både potentiale i og behov for de fysiske udfordringer. Det tror jeg, hun har helt ret i.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen indledes med regler for legene, og her hæfter jeg mig ved den sondring, der gøres mellem "at kæmpe" og "at slås". Kampretorikken udtrykker klare regler for fair play, hvor man tager hånd om hinanden i vildskaben. Bogens lege foregår i kampkontekster med regler, der er formuleret, så børn kan forstå dem. For eksempel skal man altid spørge om lov til at være med til at kæmpe, og man skal respektere, når nogen siger "stop"!

Legene er opdelt i fem kategorier: fange- og samarbejdslege, kontaktlege, styrkeprøver, bjørnelege og fægtelege. Hver leg er forklaret via tekst og tegninger suppleret med fotografier, klart og overskueligt sat op. Én side, nogle gange to sider, til hver leg. Nogle lege er små konkurrencer, og andre er udformet som længere tematiske forløb som for eksempel i et tema om indianere.

Efter legene, som udgør hovedparten af bogen, følger et afsnit om pædagogiske projekter og overvejelser. Her kommer Lise Steffensen for eksempel ind på etiske overvejelser om respekt og anerkendelse af forskellighed og status. Bogen afsluttes med ideer til, hvordan man kan lave rekvisitter.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.085 andre er allerede tilmeldt

Det faglige netværk Børnehaveklassen er for alle, der arbejder i eller interesserer sig for børnehaveklasser. I samarbejde med Børnehaveklasseforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
530 andre er allerede tilmeldt