Anmeldelse Skønlitteratur
0   320

Barsk ungdomsroman maner til eftertanke

Forfatteren Martin Petersen er tilbage i ungdomsbogsgenren efter otte års fravær. Og hvilken tilbagekomst! "Exit Sugartown" er en stærk ungdomsroman om migration.

Exit Sugartown

Fakta


Titel
Exit Sugartown

Forfatter
Martin Petersen

Pris
212

Sider
240

Forlag
Høst og Søn

”Har man ikke ret til at overleve? Har man ikke ret til at klare sig selv i det her liv?” Med disse spørgsmål som udgangspunkt skriver Martin Petersen en meget medrivende og meget spændende roman.
Hovedpersonen, pigen Dawn, bor i Sugartown. Det er ikke de rigtige navne, men pigen, der fortæller sin historie, vælger disse som symboler på lys og håb. Og det er netop, hvad romanen handler om. Drømmene om noget at spise hver dag, venskaber, kærlighed, uddannelse og et arbejde, der gør det hele muligt.
Da Dawns mor dør, hendes far sygner hen, og hendes lillebror begynder at spise græs, tager Dawn sammen med veninden Didi en afgørende beslutning. De vil ind til den store by City med alle de muligheder, der findes der.
Rejsen dertil er livsfarlig i hænderne på menneskesmuglere. I byen lever pigerne med falsk id og oparbejder en kæmpegæld, der kun kan forsøges nedbragt gennem kriminalitet og sexhandel. En nedadgående spiral er i gang.
I et interview på sitet lærerværelset.dk fortæller Martin Petersen om baggrund for og formålet med romanen. Han antyder en fortsættelse. Den skal være velkommen!
Hvordan romanen slutter, skal (naturligvis) ikke røbes her. Men slutningen efterlader læseren i en tavs, dyb eftertænksomhed. Det er en bog, som man ikke slipper lige med det samme.
Det er en barsk og rå historie. Sproget er meget sansemættet. Lyde og lugte/dufte står op fra siderne. De realistiske miljøbeskrivelser og de helt troværdige, velformulerede replikker får bogen til at fremstå ærlig og gennemresearchet.

Artiklen fortsætter under banneret

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.278 andre er allerede tilmeldt