Debat
1   431

Frivillige lærere/lærerstuderende fra hele landet til Coding Pirates

Coding Pirates er igang med at brede it-kreativitet og kodning ud til børn fra hele landet. For lærere og lærerstuderende er det en mulighed for at kompetenceudvikle på et felt der forhåbenligt bliver en del af folkeskolen meget snart, for de it-kreative kompetencer mangler i Folkeskolen idag!

Hvad ønsker vi at vores elever skal få ud af deres tid i Folkeskolen? 

Mit svar er, foruden den almene dannelse, tidsrelevante kompetencer som kan bruges i den erhvervsvirkelighed eleverne møder senere i livet. I forrige århundrede var disse komptencer af håndværksmæssig karaktér, foruden stavning og håndskrivning. Idag ændrer billedet sig med enorm hast, dog knap så hurtigt i Folkeskolen. Vi kan til tåls lave en innovationsuge i ny og næ eller et par dage med Hour of Code - kun få ildsjæleskoler går hele vejen. Men hvorfor er it-kreativitet ikke et fast fag på skemaet? Forestil Jer hvad et længerevarende forløb i kodning, innovation og entreprenørskab kan give eleverne i bagagen når de skal videre? 

Hvordan skal faget it-kreativitet se ud?Faget skal rumme lige stor del kodning og kreativitet. Ved ikke kun at fokusere på kodning, bliver faget ikke kun relevant for de logisk tænkende elever, men også de kreative elever, som tænker anderledes og ofte kommer op med nyskabende løsninger (det som Styhre kalder for "Bricolage"). Målet er ikke at skabe en masse programmører, men produktudviklere der selv finder på løsninger til hverdagens problematikker. 

Artiklen fortsætter under banneret

Coding Pirates eksisterer ligenu som fritidstilbud for børn i alderen 7-17. På lang sigt arbejder vi på at få udbredt disse kompetencer til alle unge med lysten til at udfolde egne idéer og opfindelser elektronisk. Hvis dette skal blive et fag i Folkeskolen, skal det ind i læreruddannelserne. Denne proces tager tid, så mens vi venter (læs: presser på!), er en anden mulighed at få opbygget erfaringer og kendskab til værktøjerne til Coding Pirates-aftenerne. 

Version2 "Kodekurser til børn breder sig over hele landet"

Som man kan se på det interaktive Coding Pirates-kort (tryk for at se) så åbner vi afdelinger i hele landet og skaleringsprocessen involverer i øjeblikket initiativer i 22 danske byer. Så har du lyst til at være frivillig og prøve kræfter med it-kreativitet, så skriv hvem du er, hvor du kommer fra og hvad din motivation for feltet er, til kontakt@codingpirates.dk , så bliver du kontaktet af det lokale initiativ :)

læs mere på facebook-siden og codingpirates.dk

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.072 andre er allerede tilmeldt