Blog
2   1249

Antorinis snarlige mareridt – ny formålsparagraf!

Abonner på nyt om Sten Larsen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Cirka 200 ord, siger en interessant blog-guru, er den ideelle længde for et blogindlæg. Så lad os komme i gang – og i øvrigt fortsætte næste gang

Mind the gap!

Snart er der reel risiko for at falde ned mellem de Nye Fælles Mål (NFM) og selve formålsparagraffen i skoleloven. De daglige advarsler i Tuben i London er alvorlige nok – og det er det på sæt og vis også, når interne embedsfolk i undervisningsministeriet og servile, eksterne folk utvivlsomt pt hvisker ministeren i ørerne: ”Mind the gap, Antorini! Når Nye Fælles Mål er helt klappet og klar, så er der alt for stor afstand mellem NFM og formålsparagraffen. Du bliver nødt til at lave en ny §1 i skoleloven.”

Her vil ministeren imidlertid himmelvende øjnene et par gange og forklare de interne og eksterne håndgange mænd og kvinder, at hun selvfølgelig ikke kan komme med en ny formålsparagraf umiddelbart før et folketingsvalg – og slet ikke, når den eksisterende formålsparagraf er relativt bredt respekteret.

Kun viden & færdigheder i NFM. Dannelsesforventninger i formålsparagraffen. Clash. Hvor længe, Antorini?

Artiklen fortsætter under banneret

200 ord. Det er nu. Temaet uddybes derfor i næste uge. Lad os mødes – samme tid, samme sted.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.543 andre er allerede tilmeldt