Blog
0   934

"Det er lidt som om man fortæller sangen med bevægelserne"

Abonner på nyt om Sang i skolen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Et UVM-støttet forsøg med mere sang og bevægelse i skoledagen er nu afsluttet på fire skoler i Herning-Ikast området. Evalueringsrapport og film er netop indsendt til ministeriet og til EVA. Men alle der er interesserede må meget gerne kigge med. Der er gode ord om nye erfaringer - ikke mindst fra eleverne selv.

"Når alle bare synger så flot de kan, så lyder Anemonesagen altså helt vildt godt" siger Jacob fra Vorgod Barde Skole. Han er en af ca. 250 skoleelever på 0.-2. klassetrin, som i foråret har haft sang og bevægelse på skemaet på en ny måde.

En bevilling fra UVM's forsøgspulje. To kommuner, Fire folkeskoler, otte uger med sang og bevægelse på skemaet. Bag initiativet stod Den Jyske Sangskole i Herning, og hensigten var at undersøge forskellige modeller for, hvordan netop og sang og bevægelse kan blive en del af den nye, længere skoledag.

De fire folkeskoler der deltog i forsøget er Vorgod-Barde Skole fra Ringkøbing-Skjern Kommune, Vildbjerg Skole fra Herning Kommune, Ikast Vestre Skole og Isenvad Skole fra Ikast-Brande kommune.

Artiklen fortsætter under banneret

"Vi meget glade for det positive samarbejde med alle fire folkeskoler, både i opstartsfasen og i selve undervisningen, hvor konsulenterne fra sangskolen har stået side om side med skolernes egne musiklærere – disse erfaringer lover godt for tankerne om den åbne skole" siger Heidi Kudahl, projektleder og konsulent.

Evalueringsrapporten, som er indsendt til EVA, kan hentes HER

 

 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
685 andre er allerede tilmeldt