Anmeldelse Musik
0   472

Lidt men godt

Her er en håndsrækning til musiklæreren på mellemtrinnet, som gerne vil spille populære, nutidige sange i musikundervisningen af for eksempel Rasmus Seebach, Burhan G og Imagine Dragons.

Spil smart

Fakta


Titel
Spil smart

Forfatter
Liv Beck, Tove Sørensen

Pris
249

Sider
35

Forlag
Stepnote Publishing

Da jeg først så materialet, tænkte jeg: Hvor lidt kan man nøjes med? Men ved nærmere eftersyn og eftertanke mener jeg, at det er et rigtig godt og brugbart materiale på grund af dets klarhed og enkelhed.

Artiklen fortsætter under banneret

Forfatterne bag materialet har udvalgt ti numre og simplificeret dem, så de kan spilles med fire akkorder med samme akkordmønster sangen igennem. Der er to kriterier for arrangementerne: Det skal være simpelt, og det skal lyde godt. Hvem kan være uenig i det?

I udvælgelsen af sange beror forfatterne sig på seks kriterier, og gennem disse og den øvrige vejledning til fremgangsmåde afspejler de autentisk og praktisk erfaring med undervisning i skolen. Ud over materialet er originalindspilningerne tænkt ind, og her henvises til YouTube.

Hver sang er noteret med tekst, et akkordskema til keyboards med to akkordtoner noteret som hel- eller halvnoder og guitar/bas noteret med tabs. Meget overskueligt og lige til at kopiere til eleverne.

For den øvede musiklærer ser jeg materialet som et godt udgangspunkt. Man kan jo altid supplere med soloer og så videre, som forfatterne også skriver. For den "nye uerfarne" eller den "gamle nyhedstrængende" musiklærer er materialet altså lige til at gå til.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
766 andre er allerede tilmeldt