Anmeldelse Dansk
0   315

Genrepædagogik i lommeformat

Glimrende potentiale! Så kort kan det siges. Denne lille opslagsbog er så meget mere, end den giver sig ud for at være.

Greb om fagteksterne

Fakta


Titel
Greb om fagteksterne

Forfatter
Lone Skafte Jespersen, Anne Risum Kamp

Pris
161,25

Sider
82

Forlag
Alinea

Denne bog rummer en komplet guide over forskellige fagtekster, karakteristika, eksemplarisk tekst, nedbrydning og genopdagelse af teksttypernes kendetegn. Sidst, men ikke mindst, finder man instrukser til at skrive en lignende tekst selv. Det falder nemt at arbejde med bogens indhold i forhold til genrepædagogikkens principper, og på dette punkt lever bogen op til formål og målgruppe: En opslagsbog for elever i udskolingen, der skal dygtiggøre sig inden for genrer. Det er nemt og overskueligt.

Artiklen fortsætter under banneret

At eleverne skulle sætte sig ned, læse den øvrige del af bogen fra ende til anden og forstå indholdet, vil jeg imidlertid stille stor tvivl omkring. Bogen egner sig nærmere til læreren, der skal planlægge sin undervisning i genrer. Læsestrategier, læseformål, håndtering og kendskab til forskellige illustrationer, notatteknikker og planlægning af skriftligt arbejde er bare nogle af de ting, som bogen tilbyder. Det hele noget, der kan støtte elever til at få mest muligt ud af deres eget potentiale, tekstens potentiale og bevidsthed om selve skriveprocessen. Guiderne er et glimrende supplement til den fagfaglige undervisning. Eleverne lærer, at en tekst ikke bare skal læses – den skal læses på en helt særlig måde.

Lærere bør præsentere "Greb om fagteksterne" for deres elever. Strategier og forslag kan så bruges som støtte til undervisningen og elevens kendskab til genre og teksters potentiale.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.667 andre er allerede tilmeldt